معرفی برخی روشهای نوین در ترمیم و تقویت سازه های بتن مسلح(پارکینگ کرمانیان)
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی زلزله (یادواره فاجعه بم)
- کد COI اختصاصی: ICEBAM_15
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4429
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف
عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف
معاون بخش مهندسی سازه مهندسین مشاور سازیان
چکیده
برای مقاوم سازی سازه های بتن مسلح، روشهای مختلفی ارائه شده است. در این مقاله راه کاری برای تقویت و مقاوم سازی این سازه ها با استفاده از تزریق ترک با استفاده از زرین اپوسکی، اضافه نمودن دیوارهای برشی، تقویت تیرها با استفاده از ورقهای تقویتی فولادی و مهار مکانیکی، تقویت گره ها با استفاده از غلاف فولادی، تقویت ستونها با استفاده از افزایش سطح مقطع ستون مطرح شده است. برای مقاوم سازی عملیات احدااث سازه پارکینگ طبقاتی کرمانیان از سال 1374 آغاز و در سال 1375 بطور موقت متوقف گردید، پس از آن به علت پاره ای ازمسائل به مدت تقریبی پنج سال نیمه کاره رها شده و سرانجام در اواخر سال 1379 تهیه نقشه های تکمیلی و کنترل مدارک محاسباتی و تهیه طرحهای ترمیمی-تقویتی آن در دستور کار بخش سازه مهندسین مشاور قرار گرفت.در ابتدا با توجه به نقشه های موجود مدلسازی و تحلیل های اولیه انجام شد و کاستی های محاسباتی مشخص گردید. در ادامه سپس با توجه به موارد کاستی ها و آسیب های وارده به سازه، راهکارهای مقاوم سازی تعیین و نسبت به ترمیم سازه فوق اقدام شد. از جمله این موارد اضافه کردن دیوارهای برشی، تقویت تیرها با استفاده از ورقهای تقویتی فولادی و تقویت برخی ستونها با روش افزایش سطح مقطع می باشد. همچنین به منظور حفظ یکپارچگی و بالابردن ظرفیت باربری و خدمت پذیر تیرها، ترکهای موجود با استفاده از زرین اپوکسی تزریق گردیدند.کلیدواژه ها
مقاوم سازی ف سازه بتنی ، اپوسکیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.