پیشنهاد همکاری اقتصادی به کشورهای ایران و اسپانیا: تولید شمش روی از پسماند تولیدی کارخانههای ذوب معدن انگوران با اجرای دو مرحله هیدرومتالورژی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق
  • کد COI اختصاصی: ICESAL01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش فتحی نیا

دانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

امین ساکی

دانشآموحته کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

محسن حیدری راد

دانشآموخته کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مهرانگیز فتحی نیا

دکتری شیمی کاربردی، دانشگاه تبریز

چکیده

در مرحله تصفیه سرد کارخانههای ذوب معدن انگوران واقع در شهرک روی استان زنجان در کشور ایران،پسماندی تولید میگردد که حاوی عناصر با ارزش روی، نیکل و کادمیم میباشد. بنابراین پسماند مذبور به عنوان یک منبع مهم اقتصادی به سرمایهگذاران کشورهای ایران و اسپانیا پیشنهاد میشود. در این تحقیق، پروسهی تولید شمش روی طی دو مرحله هیدرومتالورژی از پسماند کارخانجات مذبور مورد بررسی قرار گرفتهاست. در مرحلهی اول: ابتدا روی پسماند، لیچینگ انتخابی در محیط قلیایی در شرایط بهینه: دما 75 درجهی سانتیگراد، 8 مولار هیدروکسید سدیم، نسبت مایع به جامد 10 و زمان 60 دقیقه انجام شد. در این شرایط بازیابی عناصر روی، نیکل و کادمیم به ترتیب برابر98/2و0/1و0/12 به دست آمد. سپس با انجام مرحلهی الکترووینینگ روی محلول بدست آمده سبب میگردد که عنصر روی به صورت پودر با خلوص بالای 96 درصد جذب کاتد شود. مرحلهی دوم: لیچینگ اسیدی بر جامد به دست آمده از مرحلهی قبل تحت شرایط بهینه دمای 45 درجهی سانتیگراد 0/82 مولار اسید سولفوریک، نسبت مایع به جامد 4 و زمان 60 دقیقه اجرا شد نتایج به دست آمده بدین صورت است که بازیابی عنصر روی در شرایط بهینه 99/1 درصد می باشد سپس با انجام مرحلهی الکترووینینگ، روی محلول به دست آمده سبب گردید عنصر روی به صورت ورق جذب کاتد - شود. در نهایت اگر بعد از جداسازی و خشک کردن ورقهای روی و ارسال آنها به واحد ذوب و ریختهگری، در کوره در دمای 550 درجهی سانتیگراد قرار گیرد، شمش روی تولید میگردد.

کلیدواژه ها

شمش روی، محیط اسیدی، محیط قلیایی، روش هیدرمتالورژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.