تاثیر آبیاری با پساب و سه روش آبیاری بر عملکرد و شاخص های رشد گیاه چغندر قند درمنطقه نیمه خشک کربال فارس
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1965
نویسندگان
دانشجوی ارشد دانشگاه شیراز
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
دانشجوی ارشد دانشگاه شیراز
چکیده
پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر روش های آبیاری تحت فشار و ثقلی با پساب فاضلاب شهری بر عملکرد ریشه و عملکرد برگ، بیوماس کل، درصد قند خالص و ناخالص و درصد قند ملاس در گیاه چغندرقند انجام شد . آزمایش در قالب طرح یک بار خرد شده ( اسپلیت پلات ) با سه روش آبیاری ( جویچه ای با هیدروفولوم، قطره ای سطحی و قطره ای زیرسطحی ) و دو کیفیت آب ( فاضلاب تصفیه شده شهری و آب معمولی ) در دو سال متوالی 1384 و 1385 ، در منطقه کربال فارس انجام شد . عملکرد ریشه، عملکرد برگ و بیوماس کل در اثر آبیاری با پساب در مقایسه با آب معمولی افزایش نشان داد . روش های آبیاری تحت فشار نیز عملکرد ریشه، عملکرد برگ و بیوماس کل را بطور معنی داری در مقایسه با روش جویچه ای افزایش دادند . بیشترین عملکرد ریشه ) 79/7 تن در هکتار ) مربوط به تیمار قطره ای سطحی - پساب و کمترین آن ) 45/4 تن درهکتار ) در تیمار جویچه ای - آب معمولی حاصل شد . تجزیه آماری نشان داد در مقادیر درصد قند خالص و ناخالص ریشه بین دو کیفیت آب اختلاف معنی داری وجود ندارد اما آبیاری با پساب باعث افزایش معنی دار درصد قند ملاس نسبت به آبیاری با آب معمولی شد . مقدار قند ناخالص و خالص در آبیاری با پساب در مقایسه با آب معمولی افزایش یافت و بیشترین مقدار در روش قطره ای سطحی و کمترین آن در جویچه ای به دست آمد .کلیدواژه ها
پساب، آبیاری قطره ای سطحی، آبیاری قطره ای زیر سطحی، آبیاری جویچه ای، چغندر قندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.