شناسایی ویژگی های تسهیل کننده فضای سابیر در رابطه با ارتکاب جرم
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق
- کد COI اختصاصی: ICESAL01_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 660
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدحقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)،اصفهان، ایران
استادیار گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده
در حال حاضر گسترش روز افزون نقش فضای سایبری در عرصه های مختلف زندگی بشر و استفاده و به کار گیری آن در مجموعه ای وسیع از فعالیت های انسانی آثار و پیامدهای مختلفی را در زمینه های گوناگون به همراه داشته است. یکی ازموضوعات اساسی که ظهور فضای مجازی در وهله ی اول و گسترش آن در مرحله ی بعدی تأثیر به سزایی بر آن داشته، ناهنجاری های اجتماعی و جرم است. از سویی ویژگی های خاص فضای سایبر مانند ساختار شبکه ای و نفوذ گستردهجهانی، ارزان بودن و احتمال اندک شناسایی و دستگیری، تسهیل کننده ارتکاب جرم در این فضا است. همچنین رسانه هاینوین ارتباط جمعی از طریق آموزش، تبلیغ و ترویج اقدامات مجرمانه، عضوگیری و جذب منابع مالی، به عنوان ابزاری کارآمد توسط مرتکبین مورد بهره برداری قرار می گیرند. مقاله پیش رو با هدف شناسایی ویژگی ها و خصوصیات خاص فضایمجازی که به نوعی تسهیل کننده ارتکاب جرم هستند بر آن است که با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به شناسایی تفاوت های بنیادین این فضا در مقایسه با فضای حقیقی در رابطه با ارتکاب جرم پرداخته و ویژگی های خاص این فضا که می تواند در زمینه ارتکاب جرم مؤثر باشد را مورد واکاوی قرار دهد. از این حیث می توان به تمایزاتی از قبیل تفاوت در نوعو ماهیت بزه، تفاوت در بزه کاران و بزه دیدگان، تفاوت از حیث کشف و ادله اثبات و خصوصیاتی نظیر قابلیت دسترسیبرای همه، فراوانی و سرعت در انتقال داده ها و اطلاعات، هزینه پایین استفاده، نارسایی های حقوقی و محدودیت های مرزی، محوسریع آثار جرم، عدم حضور فیزیکی مرتکب، سازماندهی جهان شمول از جرم وخصوصیت فراملی و دامنه و برد وسیع جرم اشاره کرد. به صورت مشخص مقاله حاضر بر آن است تا ضمن شناسایی و تبیین هریک از موارد فوق راهکارعملی در رابطه با مقابله با این ویژگی های تسهیل کننده فضای مجازی در رابطه با ارتکاب جرم ارایه دهد.کلیدواژه ها
فضای مجازی، حقوق کیفری، جرم، جرایم سایبریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.