توسعه پایدار در مقیاس محله

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق
  • کد COI اختصاصی: ICESAL01_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه کافی امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بیرجند

فرید فروزانفر

دکترای معماری ، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بیرجند

چکیده

ورود مدرنیسم به معماری ایران و تفاوت های بنیادین معماری مدرن با معماری سنتی ایران سبب شد تا تناقضی آشکار میان ساختار اجتماعی و ساختار کالبدی محیط ایجاد شود.یکی از فضاهای سنتی که در گذشته بسیار مورد تاکید بوده و امروزه نادیدهگرفته شده است مراکز محله می باشد. مراکز محله از این جهت اهمیت داشته که به عنوان یک فضای جمعی نقش تحکیم بخش ساختار اجتماعی محیط خود را ایفا می کرده است.یکی از راه های پرداختن درست به مراکز محله استفاده از الگوهای پایدار میباشد که از یک زاویه پاسخی به بی تفاوتی های خسارت بار نسبت به هویت و تاریخ در فضاهای شهری و معماری( مانند مراکزمحلات) بوده و از طرف دیگر موجب بهبود رفتار های اجتماعی، روابط ساکنین محله و شکل گیری نظام اجتماعی پایدارتر می شود.دراین مقاله به تدوین معیارها و شاخص های سنجش سطح پایداری اجتماعی در محلات پرداخته می شود و در ادامه راهکارهای مرتبط در زمینه ارتقا و تقویت سطح پایداری پیشنهاد می گردد

کلیدواژه ها

مدرنیسم ، معماری سنتی ، مراکز محله ، ساختار اجتماعی، الگو های پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.