بررسی اثر آلاینده سرب بر رفتار و خصوصیات مهندسی خاکهای رسی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق
- کد COI اختصاصی: ICESAL01_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1381
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- محیط زیست
استادیار مهندسی عمران، گروه عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- محیط زیست
چکیده
آلودگی خاک و آب های زیرزمینی به مواد آلی و غیر آلی یک مشکل شایع محیط زیستی است.آلاینده-های غیر آلی نظیر فلزات سنگین برخلاف آلایندههای آلی در فرآیند تجزیه میکروبی یا شیمیایی شرکت نمیکنند. فلزات سنگین در خاک بیحرکت و پایدار بوده و غلظت آن ها پس از تولید، برای مدت زمان طولانی تغییر نمیکند. آلودگی خاکها با فلز سرب، یکی از رایجترین مسائل و مشکلات زیستمحیطیدر سرتاسر جهان است. بر اساس تحقیقات انجام شده ورود آلاینده به خاک بر سیستم آب-خاک مؤثر بوده و در نتیجه برخی از ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی خاک از جمله تراکمپذیری،تحکیم، نفوذپذیری،مقاومت برشی، قابلیت فشردگی و تورم بخصوص در خاکهای رسی دستخوش تغییر میشوند. رس ها از کانی های فعال در خاک هستند که به علت خواص فیزیکی و شیمیایی ویژه، در بسیاری از پروژه هایعمرانی استفاده می شوند. اما همواره باید به این نکته توجه داشت که خواص مهندسی خاک های رسی علاوه بر نوع و میزان کانی های رسی موجود در آن ها به شرایط شیمیایی سیال منفذی نیز وابسته است. نوع کاتیون ها، غلظت سیال منفذی وpH محیط بر روی ضخامت لایه دوگانه پراکنش در اطراف رس تأثیر گذاشته و سبب تغییر در آرایش ذرات و خواص مهندسی آن ها می شود. به همین منظور در این مطالعه مروری سعی شده، با مرور روند مطالعات انجام شده در این زمینه، جمعبندی مختصری از مراحل انجام کار و نتایج بدست آمده از پژوهشهای محققین پیشین ارائه شود. روند کلی تحقیقات آنها نشانمیدهد که غلظتهای مختلف سرب، به خاک با درصد بالای رس اضافه شده و نتایج حاصل با خاک تمیز مقایسه شدهاند. درنهایت مشاهده شد که برخی از خواص مکانیکی خاک به طور چشمگیری تغییر کرده که یکی از مهم ترین دلایل آن، تغییرات ضخامت لایه دوگانه پراکنش ذرات رسی است.کلیدواژه ها
رس، فلز سنگین سرب، خصوصیات مکانیکی،لایه دوگانه پراکندهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.