آثار معاد در زندگی انسان با تاکید بر تفسیر اطیب البیان و مخزن العرفان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق
  • کد COI اختصاصی: ICESAL01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعادت ارجمند

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

رحمت الله شریعتی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

توحید عبادی و در پی آخرت بودن دو امر اعتقادی مهم در آموزه های ادیان آسمانی و از امور فطری اند که در سرشت و درون فطرت انسان ها وجود دارند. ایمان به روز جزا در جهان بینی مکتب اسلام نیز یکی از ارکان ضروری دین و از اصول قطعی اعتقادی و ضامن احکام انبیا و مهم ترین محرک دین داران در انجام وظایف دینی و الهی است. به دلیل اهمیت فوق العاده آن، بیش از هزار آیه از قرآن کریم، مربوط بهآن است و تقریباً در همه سوره ها؛ هرچند به تلویح، نامی از زندگی اخروی برده شده و بخش بزرگی از قرآن، شرح و توضیح آموزه های معاد را به خود اختصاص داده است. دعوت قرآن به اندیشه در مبدأ ومعاد عبث بودن دستگاه با عظمت خلقت در صورت نبود معاد، حشر جن و اعتقاد آن ها به معاد خلع سلاح منکران و توجه دادن به خلقت انسان برای رفع تردید، همه گویای اهمیت معاد است. معاد در قرآنچنان روشن دانسته ، شده که تنها متجاوزان و گناهکاران از پذیرش آن سر باز میزنند. به هر حال ایمان و باور به جهان آخرت و تحصیل یقین به آن انسان را در مسیر تکامل قرار می دهد و او در می یابد که بامرگ، تنها حیات مادی به پایان می رسد؛ اما روح باقی می ماند و به سرای دیگر منتقل می شود و در اقامتگاه جدید با شرایط نوینی به حیات خود ادامه می دهد تا در محضر پروردگار حساب پس دهد. باتوجه به اهمیت معاد این پژوهش درصدد است ضمن بررسی مسئله معاد و اهمیت آن به بررسی معاد در تفسیر اطیب البیان و تفسیر مخزن العرفان بپردازد

کلیدواژه ها

ادیان ،معاد در زندگی ،تفسیر اطیب البیان، تفسیر مخزن العرفان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.