تاثیر طولانی مدت آبیاری با پساب فاضلاب شهری تهران بر ویژگیهای فیزیکی - شیمیایی خاک تحت جنگلکاری ( کاج تهران )

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری،دانشکده منابع طبیعی،دانشگاه تربیتمد

مسعود طبری

دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تر

علیرضا علی عرب

دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه ت

ناهید شهسواری پور

کارشناس ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تر

چکیده

استفاده از فاضلاب شهری که زمانی به عنوان یک منبع آلودگی تلقی می گردید، امروزه غیر از تامین آب جهت گیاهان و صرفه جویی در منابع آبی، به عنوان یک منبع کودی نیز به حساب می آید . در این تحقیق ، برخی از ویژگی های فاضلاب شهری تهران و تاثیر طولانی مدت آبیاری با آن 15) سال ) روی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی خاک تحت پوشش کاج تهران ) ) Pinus eldarica Medw. بررسی شد . به این منظور، پس از تعیین مشخصات جغرافیایی و توپوگرافی منطقه شاهد ( آبیاری شده با آب چاه ) و تحت تیمار ( آبیاری شده با فاضلاب شهری ) در یک منطقه جنگل کاری شده در جنوب تهران، در هر عرصه مورد بررسی چهار پلات 30 × 30 متر به صورت تصادفی - سیستماتیک پیاده شد . در هر یک از پلات ها چهار پروفیل خاک حفر و نمونه های خاک از سه عمق 15-0 ، 30-15 و 60-30 سانتی متری برداشت شد . آنالیز نمونه های خاک نشان داد که خاک تیمار شده با فاضلاب شهری نسبت به خاک تیمار شده با آب چاه از نظر pH ، EC ، کربن آلی و عناصر غذایی نیتروژن ) ) N ، پتاسیم ) ) K و فسفر ) ) P به طور معنی داری از سطوح بالاتری برخوردار است . بررسی ویژگی های فیزیکی - شیمیایی نمونه های آب ( فاضلاب شهری و آب چاه ) نیز نشان داد که فاضلاب شهری از نظر pH ، EC و عناصر NPK به طور معنی داری از مقادیر بالاتری نسبت به آب چاه برخوردار است . به طور کلی نتایج حاصل از این تحقیق، ایده بهره برداری از پساب فاضلاب شهری را به عنوان منبع مهمی برای تامین آب مورد نیاز جنگل کاری و با دارا بودن پتانسیل کودی، البته همراه با کنترل و نظارت بر آن بیش از پیش تقویت و مورد پشتیبانی قرار می دهد .

کلیدواژه ها

آبیاری، جنگلکاری، خاک، فاضلاب شهری، عناصر غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.