بررسی رابطه بین محیط های تبادل اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه بوعلی سینا همدان با مهارت های سواد اطلاعاتی آنان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICEMSS01_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هستی سهرابی

کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی؛ کارشناس کتابخانه های دانشگاه بوعلی سینا همدان؛ مدرس گروه علم اطلاعات ودانش شناسی

فریبا رشیدی

کارشناسی ادبیات فارسی؛ کارشناس پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

محیط اطلاعاتی مکانی است که افراد در هنگام حضور در آن علاوه بر اشتغال به فعالیتهای مختلف به تبادل اطلاعات نیزمیپردازند. هدف از پژوهش حاضر شناسایی محیطهای اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه بوعلی سینا همدان و رابطه این محیطها با مهارتهای سواد اطلاعاتی آنان است. روش پژوهش، پیمایشی و نوع پژوهش، توصیفی (همبستگی) است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان در حال تحصیل مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه بوعلی سیناهمدان است. نمونه شامل 148 نفر و ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه محقق ساخته است و روش محتوایی آن با استفاده ازنظرات متخصصان تعیین شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بهدست آمد. روش تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهای معمول آمار توصیفی نظیر فراوانی، میانه، میانگین و انحراف معیار و استفاده از آزمونهای استنباطیبه ویژه آزمون فریدمن به دست آمد.یافته های پژوهش نشان داد که محیط های اطلاعاتی اصلی این دانشجویان عبارتند از: کتابخانه، همایش ها و کنفرانس های علمی، جلسات دفاع، محیط سایت کامپیوتر دانشگاه، و خوابگاه. همچنین پر اهمیتترین دلایل دانشجویان جهت استفاده از محیطهای اطلاعاتی عبارتند از: حضور افراد خبره و متخصص در آن محیط، افزایش دانشو تجربیات شخصی در نتیجه تبادل اطلاعات در آن محیط و امکان برطرف نمودن مسائل مربوط به تحقیق، پروژه و پایاننامه از طریق اطلاعات کسب شده از آن محیط. اعتماد به اطلاعات مورد تبادل در این محیط ها، آسان بودن برقراری ارتباط با افراد حاضر در آن محیط، و نیز در خصوص وضعیت سواد اطلاعاتی، دانشجویان، در سطح 5 مهارت تعریف شده، از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و مهارت سواد اطلاعاتی دانشجویان کم است.

کلیدواژه ها

محیط های اطلاعاتی، سواد اطلاعاتی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی؛ دانشگاه بوعلی سینا همدان و مهارت های سواد اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.