تاثیرات سیاست پولی در اقتصاد مقاومتی( مسیر نرخ ارز)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICEMSS01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره ملکی

دانشجوی دکتری رشته اقتصاد

آزاده ملکی

کارشناس ارشد اقتصاد، کارمند بانک رفاه استان اصفهان، شعبه عبدالرزاق

چکیده

اقتصاد مقاومتی به معنای مجموعه اصولی است که با رعایت آنها، حتی در شرایط تحریم هم میتوان شکوفایی اقتصادی کشور را حفظ نمود. تحریم های اقتصادی و بانکی با ایجاد فضای نامناسب اقتصادی، منجر به اتخاذ سیاست های صلاحدیدی توسط مقامات پولی گردیده که مشکل ناسازگاری زمانی در اجرا را دارند. این امر به ترتیب باعث انحراف از هدف بهینه مورد نظرسیاستگذار، افزایش تورم انتظاری، نرخ بیکاری و ریسک تولید در کشور، بی ثباتی در اقتصاد، عدم کارایی سیاست ها و تاثیرگذاری بیشتر تحریم ها شده است .این مقاله مسائل عدمثبات زمانی مرتبط با مسیر نرخ ارز سیاست پولی را تجزیه و تحلیل میکند. در یک مدل ساده اقتصاد کلان اقتصاد آزاد، جایی که نرخ ارز تنها متغیر رو به جلو است، نشان داده می شود که اختلافی بین سیاست بهینه تحت مصلحت و تحت تعهد وجود دارد. به علاوه، ویژگی مسئله عدم ثبات زمانی مشابه نتیجه مدلهای جدید استاندارد کینز است: هنگامی که تکانهای فشار – هزینه اتفاق میافتد، نرخ ارز برای ثبات خروجی گسترده و سکون ناکافی در سیاست پولی تحت یک سیاست اختیاری افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

سیاست پولی، اقتصاد مقاومتی، قاعده در مقابل صلاحدید، تورم ، بیکاری، نرخ ارز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.