بررسی اولیه متغیرهای تاثیرگذار بر میزان جرم و جنایت در شهرها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICEMSS01_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا امامی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری یزد

اعظم نظامی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری یزد

سارا حاجی رضایی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری یزد

چکیده

وقوع جرم و جنایت درجامعه دلایل متعددی را شامل می شود،که از آن جمله می توان به نسبت شهرنشینی ، شاخص صنعتی شدن و عوامل اقتصادی نظیر بیکاری، درآمد سرانه، توزیع نامناسب درآمد، تورم اقتصادی اشاره کرد و هر کدام به نحوی پایداری اجتماعیشهرها را با چالش می کشاند. لذا، پایداری اجتماعی در شهرهای ایران فارغ از مولفه های اقتصادی نبوده و به شدت از آن تاثیر میپذیرد. مهمترین هدف تحقیق حاضر آن است، میزان ارتکاب جرایم در کشور ایران به چه میزان از متغیرهای شاخص صنعتی شدن، نسبت شهرنشینی و مولفه های اقتصادی تأثیر پذیرفته است و اینکه آیا میزان ارتکاب جرایم در کشور از الگوی وابستگی فضایی پیروی می کند یا خیر. از این رو، با استفاده از روش اقتصادسنجی فضایی به طور خاص به بررسی اثر تغییرات نسبت شهرنشینی و شاخص صنعتی شدن بر نرخ جرایم در دو حالت قتل و سرقت در کشور ایران در دوره زمانی سال های 1389-1380 پرداخته شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، تغییرات نسبت شهرنشینی دارای تاثیر مثبت قابل توجهی بر قتل می باشد. این درحالی است که رابطه معناداری بین این متغیر و نرخ سرقت در کشور مورد تایید قرار نگرفت. همچنین نتایج نشان می دهند که بین شاخص صنعتی شدن و هر دو متغیر سرقت و قتل در کشور رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در کنار دو متغیر ذکر شده تاثیر متغیرهای بیکاری، تورم، نابرابری درآمد و درآمد سرانه بر نرخ قتل و سرقت در کشور مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده رابطه پایداری اجتماعی را با مولفه های اقتصادی و میزان تاثیر پذیری از این مولفه ها را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

پایداری اجتماعی، تعریف جرم، متغیر های تاثیر گذار بر جرم، الگوی وابستگی فضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.