آیا می توان از پسابهای شهری در آبیاری نباتات علوفه ای استفاده کرد؟
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1793
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
چکیده
مشخص شده است برخی گیاهان می توانند موادی را بسازند که خوا ص بیولوژیکی استروژن ها را نشان می دهند . این مواد فا یتواستروژن یا استروژن های گیاهی نامیده می شوند . ترکیبات فایتواستروژنی، بیشتر در گیاهان خانواده گرامینه و لگومی نه وجود دارند که از مهمترین آنها می توان به یونجه، شبدر زیرزمینی، شبدر قرمز، شبدر سفید و سویا اشاره کرد . مصرف فایتواستروژن ها به وسیله دام ها باعث ایجاد اختلالات تولید مثلی شامل کاهش نرخ زایش، کاهش دوقلوزایی، تکرار فحلی، افزایش سرویس های برگشتی، سخت زایی و حتی ناباروری دائمی می شود . نتایج تحقیقات انجام شده نشان داد هنگامی که مزارع یونجه با پساب شهری آبیاری شد، میزان فایتواستروژن برگها از 10 به 137 نانوگرم معادل استروژن افزایش یافت . به طور مشابه، میزان فایتواستروژن یونجه کشت شده در گلخانه در شرایط کنترل شده و آبیاری با پساب شهری از 34 به 38 نانوگرم معادل استروژن نیز افزایش یافت . بنابراین، مشخص شد که یونجه آبیاری شده با پساب شهری شاید دارای برگهای فایتواستروژنی باشدکه می تواند باعث کاهش شدید عملکرد تولیدی و باروری دامها و در غلظتی با دامنه -10 300 نانوگرم معادل استروژن، در پسابهای شهری وجود داشته باشد . عوامل موثری همچون واریته گیاه، شرایط آب و هوایی، مقاومت به بیماری، کوددهی و دما، میزان فایتواستروژن ها را تحت تأثیر قرار می دهند .کلیدواژه ها
پسابهای شهری، علوفه، یونجه، دام، باروریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.