بررسی توانمندی های شهرستان رضوانشهر در جذب گردشگر با استفاده از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: HSMEI01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ملکی

کارشناسی ارشد جغرافیا، برنامه رزی توریسم

محمدرضا افشاری آزاد

استادیار گروه جغرافیا طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

سارا غلامی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

صنعت توریسم بعنوان یکی از فعال ترین صنایع در حال رشد دنیا و ابزاری برای افزایش درآمد ملی در همه کشوره اعم از صنعتی یا در حال توسعه تلقی می گردد.درواقع توریسم به عنوان پدیده ای اجتماعی فرهنگی حاصل جابجایی ها و سفرهای انسان درداخل و خارج مرزهای سیاسی و مغرافیایی درزمان صلح می باشد که عمدتا برایت فریح و ذراناوقات فراغت صورت می گیرد. شهرستان رضوانشهر به دلیل برخورداری ازمواهب ارزنده و منحصربفرد در زمینه های مختلف گردشگری از پتانسیل بالایی درجهت توسعه صنعت توریسم دراستان گیلان برخوردار است. در این راستا درک جایگاه واقعی صنعت گردشگری شهرستان مذکور و شناسایی فرصت ها چالشهای پیشروی آن امری مهم ارزیابی می شود. مقا له حاضر به دنبال شناسایی قابلیت های توریستی شهرستان رضوانشهر و نقش آن در توسعه گردشگری این منطقه بوده و سعی دارد ضمن شناسایی قابلیت ها و توانمندی های توریستی منطقه مورد مطا لعه به تاثیر این مزیت ها در توسعه گردشگری شهرستان مذکور بپردازد. به این منظور پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و شناسایی نقاط قوت وضعف توانمندی ها و تهدیدها به شیوه SWOT به ارائه استراتژی در جهت ارتقاء و رشد صنعت گردشگری در منطقه می پردازدتجزیه و تحلیل اطلاعات پیرامون منطقه مذکور حاکی از آن است که شهرستان رضوانشهر به دلیل برخورداری ازمزیت هایی چون آب وهوای مناسب بازارهای محلی جاذبه های متعدد اکوتوریستی و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت رشت آستارا می تواند با راهبرد تهجمی و بکاربستن برنامه ریزی مناسب اختصاص سرمایه لازم در جهت بهبود جایگاه صنعت گردشگری گام بردارد

کلیدواژه ها

گردش گری/مدل SWOT / شهرستان رضوانشهر/ توانمندی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.