بررسی اثر عمق استقرار پی بر پاسخهای زمین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: HSMEI01_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1088
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مصطفی ئی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

محمدهادی علیزاده الیزائی

استادیار گروه سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

سیدمحسن واعظ زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

گستره پهناور کشور ایران بر روی کمربند فرضی زلزله و تهدید اکثر شهرهای کشورمان از دغدغههای اصلی جامعه مهندسین، مسئولین و سایر آحاد مردم میباشند. سالهاست که اثر شرایط ساختگاهی بر شدت لرزشهای زمین و خرابیهای زلزله شناخته شده است. اما اثر شرایط محلی ساختگاه تا اوایل سالهای دهه 07 میلادی در مقررات و آییننامههای ساختمانی وارد نشده بود. امروزه کاملاً آشکار است که شرایط ساختگاهی شامل خصوصیات هندسی و رفتاری آبرفت تأثیر مهمی بر روی انتشار و بزرگنمایی امواج لرزهای در سطح زمین دارند، که به این مسئله تأثیرات ساختگاهی گفته میشود. با وجود این حقیقت که امواج زلزله از میان دهها کیلومتر بستر سنگی و غالباً کمتر از 177 متر خاک عبور مینماید، لایههای خاک نقش بسیار مهمی در تعیین خصوصیات حرکت سطح زمین ایفا میکنند. امواج زلزله به هنگام حرکت از سنگ بستر، بسته به نوع و ضخامت خاک از سنگ بستر ممکن است تشدید یا میرا شوند. در این پژوهش بررسی اثر عمق استقرار پی بر جابهجایی و شتاب به کمک روش عددی اجزا محدود (FEM) و نرمافزار آباکوس برای ارزیابی پاسخ لرزهای سطح زمین پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

اثرات ساختگاه، عمق استقرار پی، پاسخهای زمین، اجزا محدود، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.