بررسی ارتعاشات عرضی و اجباری توربین بادی وتعیین فرکانس طبیعی آن با دو روش تحلیلی و عددی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی رویکرد عملی به پیاده سازی مفاهیم علمی،مباحث تئوری و پژوهش های های کاربردی علوم فنی
  • کد COI اختصاصی: EMAP01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر ساری

دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی دانشگاه شهید بهشتی، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور

عباس رهی

دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی دانشگاه شهید بهشتی، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور

چکیده

در این مقاله ارتعاشات عرضی توربین بادی در حالت کلی تحت بار های اعمالی خارجی به صورت گسترده ، متمرکز عرضی و محوری و در هنگام وقوع زمین لرزه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. جهت انجام تحلیل های تئوری، برج توربین بادی به صورت تیر اویلر- برنولی فرض شده است که از یک طرف ثابت بوده و از طرف دیگر برروی آن جرم متمرکزی که ناشی از جرم مجموع ناسل و پره ها می باشد، متصل است. لذا یک تیر اویلر- برنولی یک سر گیردار همگن با سطح مقطع ثابتA و ممان اینرسیI مورد مطالعه قرار می گیرد. در این پژوهش ، علاوه بر نیروی اینرسی ناشی از حرکت عرضی جرم متمرکز در انتهای تیر، نیروی متمرکز خارجی که به صورت هارمونیک در انتهای تیر اویلر- برنولی به آن وارد می شود و نیرویی که به طور گسترده و غیر یکنواخت به آن وارد می شود به همراه نیروی محوری در نظر گرفته شده است. پس از آن حرکت پایه در جهت عرضی که نمایانگر تحریک پایه می باشد دخیل شده است و اثر وارد آمدن همگی آنها برروی سازه را مورد مطالعه قرار می دهد. در ادامه با استفاده از روش ریلی، فرمول فرکانس طبیعی سازه ی توربین بادی را استخراج نموده و برای نمونه ای در ابعاد آزمایشگاهی محاسبه می شود. نمونه ی مزبور را در نرم افزار Abaqus نیز شبیه سازی کرده و نتایج تحلیلی و شبیه سازی بایکدیگر مقایسه و اعتبارسنجی می شوند.

کلیدواژه ها

توربین بادی، ارتعاشات عرضی و اجباری، زمین لرزه، تیر اویلر- برنولی ، روش ریلی، فرکانس طبیعی، نرم افزار Abaqus

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.