بررسی چالش ها و پیامدهای امنیتی در رایانش ابری با تاکید بیشتر بر اعتماد و حریم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی رویکرد عملی به پیاده سازی مفاهیم علمی،مباحث تئوری و پژوهش های های کاربردی علوم فنی
- کد COI اختصاصی: EMAP01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1295
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پیام نور
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی ، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
رایانش ابری (cloud computing) مجموعه ای از سرویس های فناوری اطلاعات است که برای کاربران اساسا به صورت اجاره ای و با فراهم کردن قابلیت افزایش و یا کاهش مقیاس، سرویس های مورد نیاز آن ها را از طریق یک شبکه عرضه می کند. معمولا سرویس ها و خدمات Cloud computing توسط عرضه کننده شخص ثالثی که مالک زیر ساخت های این فناوری هستند به کاربر تحویل داده می شود. از جمله مزایایی که برای این نوع سرویس دهی می توان به آن ها اشاره کرد این است که، دسترسی به این منابع را به گونه ای مقیاس پذیر، با قابلیت ارتجاعی، انعطاف پذیری، موثر و کارآمد و برونسپاری (دارای منبع خارجی) و فعالیت های غیر هسته ای به کاربر واگذار می کند. رایانش ابری مدل تجاری نوینی را برای سازمان ها پیشنهاد می کند که می توانند از این طریق سرویس های فناوری اطلاعات را بدون نیاز به سرمایه گذاری اولیه مورد استفاده قرار دهند. با وجود اینکه فواید حاصل از به کارگیری این سیستم به صورت بالقوه از رایانش ابری بدست آمده است، اما سازمان ها به علت وجود برخی از چالش ها و پیامدهای امنیتی در آن برای پذیرفتن این سیستم بسیار کند عمل می کنند. امنیت یکی از موضوعات اصلی است که پذیرش و رشد رایانش ابری را به تاخیر می اندازد. نظریه ای که در رابطه با حمل و نقل داده های مهم از شرکتی به شرکت دیگر در این سیستم مطرح می شود ممکن است برای برخی سازمان ها آزاردهنده باشد؛ به طوریکه کاربرها باید با حساسیت بالا در درک آسیب های احتمالی در رابطه با امکان بروز اختلال در داده ها در این محیط جدید هشیار باشند. این مقاله تحلیل جزیی از چالش ها و مسایل و پیامدهای امنیتی رایانش ابری را معرفی می کند به طوریکه بر انواع رایانش ابری و انواع حالت های واگذاری سرویس در این سیستم تمرکز کرده است. با نگاهی به مقالات و ادبیات موجود در این رشته درمی یابیم که ابعاد و جوانب امنیتی و حریم و اعتماد موضوعات و مسائل اصلی بشمار می آیند. از این رو بر آن شدیم تا عواملی از قبیل امنیت پذیرش محاسبه ابری را ارزیابی کنیم. در مقاله پیش رو به امنیت با تاکید بر حفظ حریم و اعتماد در پذیرفتن محاسبه ابری می پردازیم. در نتیجه، توصیه و پیشنهادات جدیدی جهت ارتقا(بهبود) امنیت، کاهش ریسک ها، افزایش اعتماد و حفظ و رعایت حریم ارائه نموده که از جمله ضروریات بکارگیری محاسبه ابری محسوب می گردند.کلیدواژه ها
رایانش ابری (cloud computing یا پردازش ابری)، قابلیت مقیاس پذیری، زیرساخت، فناوری اطلاعاتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.