بهبود الگوریتم FCM به کمک الگوریتم بهینه سازی تولیدمثل غیرجنسی طول کروموزوم متغیر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی علوم و مهندسی کامپیوتر با محوریت امنیت ملی و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: COMPUTER01_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جابر پورسلیمان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، هوش مصنوعی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

محمدباقر منهاج

استاد گروه مهندسی برق، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سپیده سلطانی فهرج

استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

منیره هوشمند

استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

چکیده

از مهمترین مشکلات الگوریتم FCM می توان به مشخص نمودن تعداد خوشه ها از قبل، بالا بردن دقت خوشه بندی و کاهش زمان اجرا نام برد. در این مقاله از یک روش خوشه بندی خودکار فازی مبتنی بر یک نسخه ی اصلاح شده از الگوریتم بهینه سازی تولیدمثل غیرجنسی (MARO) به همراه اعمال ایده ی کروموزوم های طول متغیر استفاده و الگوریتم جدید VMARO پیشنهاد می شود. استفاده از VMARO در الگوریتم FCM، رمزگذاری تعداد متغیری از خوشه ها را فراهم می سازد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد کهالگوریتم VMARO-FCM قادر به کشف خودکار تعداد خوشه ها بدون آگاهی قبلی به وسیله یک شاخص اعتبار به عنوان یک تابع هدف و پیدا کردن پارتیشن بندی فازی مناسب و دقت و سرعت بالاتری برای مجموعه داده های درنظر گرفته شده هستند. عملکرد الگوریتم پیشنهادی با الگوریتم VABC-FCM که نسبت به سایر الگوریتم های قبل از خود موفق تر عمل کرده است، مقایسه می گردد نتایج نشان می دهد که الگوریتم پیشنهادی در اکثر موارد غالب است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی تولید مثل غیرجنسی، بهینه سازی تولید مثل غیرجنسی اصلاح شده با طول کروموزوم متغیر، خوشه بندی خودکار، فازی C-Means

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.