مزایا و خطرات زیست محیطی استفاده مجدد از فاضلاب در آبیاری
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI09_279
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 6675
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت
دانشیار گروه جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه ترب
دانشجوی کارشناسی ارشد بیولوژی دریاف دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ترب
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت
چکیده
روند رو به افزایش برای استفاده موثر و کارامد منابع ابی در محیط های شهری و روستایی وجود دارد. از انجایی که اکثر فعالیتهای انجام شده بااب منجر به تولید فاضلاب می شود، منابع آب بالقوه ای در شهرها بهصورت فاضلاب به وجود می آید که پیوسته حجم انها اضافه شده و به تدریج جایگاه مطمئنی در چرخه مصرف انسان پیدا می کند. تخلیه مستقیم جریان فاضلاب ها به محیط زیست، به منابع زیر زمینی وسطحی آب آسیب رسانده و انها را آلوده می سازد. وقتی بر اثر نفوذ فاضلاب منابع ابف خاک وهوا الوده شوند، گیاهان، موجودات ابزی وحیوانات هم از این الودگی خسارت می بینند و به اشکال مختلف در معرض خطر قرار می گیرند. از این رو اهمیت جمع اوری و دفع فاضلاب کاملا روشن و این امر باید در نخستین اولویتهای خدمات شهری و صنعتی قرار گیرد. یکی از راه های دفع مناسب فاضلاب، استفاده از آن د رامر آبیاری است. نتایج مثبت حاصل از استفاده مجدد فاضلاب ها و پساب های ناشی از آن، صرفه جویی در منابع آب وکودهای شیمیایی جلوگیری از آلودگی محیط زیست می باشد. کاربردمجدد از فاضلاب به عنوان یک منبع تامین آب، به دلیل وجود برخی از خطرات چون، پاتوژن های میکروبی که در کوتاه مدت روی انسان، حیوانات و محیط زیست تاثیر میگذارند و اثرات منفی تعدادی دیگر از فاکتورها که در طولانی مدت با استفاده از مداوم از فاضلاب روی اکوسیستم و خاک به وقوع می پیوندد ، باید در چارچوب برنامه های پایش و کمترل مستمر صورت گیرد. در این مقاله مزایا و خطرات زیست محیطی ناشی از استفاده مجدد فاضلاب در امر آبیاری و راهکارهای مناسب جهت استفاده از این منبع آبی مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
فاضلاب شهری ، آبیاری ، آلودگی محیط زیست ، منابع ابیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.