ارزیابی کارآیی نمودار بازگشتی سیگنال الکترومایوگرام برای سنجش خستگی عضلانی تحت بار ایزومتریک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF02_415
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساغر گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان

علی مالکی

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان

چکیده

هدف این مطالعه ارزیابی قابلیت شاخص های غیر خطی مبتنی بر نموداربازگشتی جهت کمی سازی خستگی عضلانی با استفاده از سیگنال الکترومایوگرام است. در این مقاله، تاثیر بار ایزومتریک بر روی خستگی عضلانی و پارامترهای نمودار بازگشتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای ثبت داده های تجربی، بیشت فرد سالم(10مردو 10 زن) در این تحقیق شرکت کردندو از عضله دو سر بازویی آنان در زاویه 90 درجه مفصل آرنج ثبت الکترومایوگرام طی چند انقباض ایزومتریک انجام شد. سپس نمودار بازگشتی به عنوان یک روش آشوبی برای تحلیل سیگنال عضله مورد استفاده قرار گرفته است. بررسی میزان حساسیت پارامترهای %DET ، %LAM و ENT استخراج شده از نمودار بازگشتی (RP) به تغییرات بار ایزومتریک و خستگی عضلانی از اهداف این پژوهش می باشد. در آخر نتایج حاصل از این روش با روش خطی فرکانس میانه (MDF) که به طور سنتی در بسیاری از تحقیقات مربوط به خستگی عضلانی انجام شده است، مقایسه می شود و تاثیر بار ایزومتریک بر روی تغییرات فرکانس میانه نیز نشان داده خواهد شد. با بررسی نتایج نشان می دهیم که با افزایش خستگی روند تغییرات هر سه پارامترنمودار بازگشتی افزایشی است. همچنین شیب تغییرات پارامترهای نمودار بازگشتی متناسب با بار ایزومتریک است و باافزایش بار، شیب تغییرات تندتر خواهد بود اما روند افزایشی شیب، به صورت غیرخطی خواهد بود. از روی نمودار ها می توان تشخیص داد فرد در کدام حالت وزنه سنگین تری رادر دست دارد و در کدام مرحله خستگی سریعتر در حال رخ دادن است.

کلیدواژه ها

الکترومایوگرام، خستگی عضلانی، فرکانس میانه، تحلیل نمودار بازگشتی، بار ایزومتریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.