خوشه بندی سیگنالهای آکوستیک امیشن در طول تست مود I بر روی کامپوزیت کربن اپوکسی با استفاده از کلاس بندی نظارتی و غیرنظارتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم فلاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم و تحقیقات کردستان، دانشکده فنی و مهندسی

رامین خامدی

استادیار، دانشگاه زنجان، - دانشکده مهندسی مکانیک

رضا آذرافزا

استادیار، دانشگاه مالک صنعتی مالک اشتر، - مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت

چکیده

جدایش بین لایه ای یکی از شایعترین انواع خرابی در چند لایه های کامپوزیتی است که در بارگذاری مود I اتفاق می افتد. تحقیق حاضر به ترکیب رفتار مکانیکی وآکوستیک امیشن در کامپوزیت کربن اپوکسی پرداخته است. نمونه - ها بر اساس استاندارد ASTM D5528 ساخته شدند و تحت بارگذاری قرار گرفتند. در ایتدامنحنی نیرو جابجایی بدست آمده است. سپس با استفاده از روش های تشخیص الگو به بررسی میکرومکانیزم های خرابی در کامپوزیت کربن اپوکسی پرداخته شده - -است. با استفاده از روش غیرنظارتی شبکه خود سازمانده، سیگنال های حاصل از آکوستیک امیشن به سه دسته مختلف تقسیم و رفتار هر نوع میکرومکانیزم خرابی بدست آمد. به منظور هم خوانی بهتر نتایج روش غیر نظارتی شبکه های خود سازمانده ) SOM ( همراه با روش نظارتی بردار یادگیر ) LVQ ( در نظر گرفته شده است.نتایج نشان می دهد که سه نوع میکرومکانیزم خرابی در کامپوزیت کربن اپوکسی شامل ترک ماتریس، تورق و شکست الیاف می باشد. روش بردار یادگیر صحت -بالایی از دسته بندی را برای سیگنال های خوشه بندی شده با روش شبکه های خودسازمانده نشان می دهد. در نهایت با استفاده از تصویر گرفته شده از سطح شکست نمونه ها با میکروسکوپ الکترون روبشی ) SEM ( نتایج بدست آمده تطابق خوبی را بین نتایج عددی و تجربی نمایان می سازد.

کلیدواژه ها

مود I ، آکوستیک امیشن، میکرومکانیزم های خرابی، شبکه های خودسازمانده، بردار یادگیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.