جوشکاری دو مرحله ای برای دستیابی به اتصال بدون حفره ناشی از پین ابزار درجوشکاری نقطه ای به روش اصطکاکی اغتشاشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 806
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی ساجد

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز

حسین بیسادی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

استفاده از جوش نقطه ای به روش اصطکاکی اغتشاشی به دلیل قابلیت فوق العاده آن در جوشکاری فلزاتی سبکی همچون آلومینیوم، در صنایع گوناگون و به ویژه خودروسازی، به سرعت در حال گسترش است. اصلی ترین عیب این روش باقی ماندن سوراخ ناشی از پین ابزار در جوش است که منجر به بروز پدیده خوردگی در ورقهای جوشکاری شده به این روش میشود. در این مقاله روش جوشکاری دو مرحله ای که روشی ساده و کم هزینه و البته موفق برای رفع این عیب می باشد معرفی شده است. در این روش پس از جوشکاری متداول با ابزار پین دار از ابزار دومی که فاقد پیناست برای پر کردن حفره ناشی از پین ابزار اول استفاده میشود. به منظور بررسی فرآیند پر شدن حفره و تعیین شکل مناسب ابزار، فرآیند با استفاده ازنرم افزار المان محدود DEFORM-3D شبیه سازی شد. همچنین با استفاده از تست های تجربی تاثیر پارامترهای فرآیند بر میزان پر شدن حفره موردارزیابی قرار گرفت. تست های تجربی بر روی ورقهای آلومینیومی از آلیاژ 0505 به ضخامت 5 میلیمتر انجام شد. پارامترهای موثر بر فرآیند پر شدن حفره عبارتند از شکل شانه ابزار بدون پین، سرعت دورانی ابزار بدون پین و عمق نفوذ آن. نتایج شبیه سازی و تست های تجربی بیانگر مناسب بودنشانه مقعر برای ابزار بدون پین است. همچنین این نتایج نشان دهنده بهبود فرآیند پر شدن حفره در سرعت های دورانی بالاتر و عمق نفوذ بیشتر ابزاربدون پین است.

کلیدواژه ها

جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نقطه ای دو مرحله ای، آلومینیوم 0505 ، ابزار بدون پین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.