تحلیل محتوای کتاب درسی جدید مطالعات اجتماعی پایه هفتم از منظر مفاهیم مربوط به حقوق شهروندی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی تغییر برنامه درسی دوره های تحصیلی آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: BIRJAND01_328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3809
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی چعفری

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی عضو شورای تحقیقات اداره کل آموزش وپرورش خراسان جنوبی

ابوالحسن حبیبی

پژوهشکده تعلیم وتربیت آموزش وپرورش بیرجند

سعیده شریفی

کارشناس ارشد آموزش ریاضی دبیر آموزش وپرورش شهرستان خوسف

چکیده

شهروندی یکی ازمهمترین عرصه های سیاسی، اجتماعی است که درطول تاریخ به اشکال گوناگون وباتعبیر مخلتف حقوقوی ، سیایسی وفلسفی رواج داشته است .صاحب نظرانی که به قصد برری چگونگی تحول مفهوم شهروندی کتاب تاریخ راورق زده اند، دریک نکته اتفاق نظردارند وان اینک شهروندی موقعیتی است که هم حق افرادرابرای برخورداری ازحقوق به رسمیت می شناسد، وهم مسئولیت جمعی شهروندان راکه اداره باثبات امور برآن ها مبتنی است.آشنایی بامفهوم شهروندی به خوبی نشان می دهد که این ایده دراصل به حقوق اقتصادی وسیاسی دسترسی و مشارکت مربوط می شودوکسانی که برای پوشش حقوق اجتماعی فراسوی آنها حرکت می کنند، فقط ارتقاء برابری رابه منظورحمایت ازیکپارچگی اقتصادی هدف قرارمی دهند، بنابراین شهروندی به یک فردحق مشارکت درقدرت سیاسی و برخوداری ازحقوق مدنی واجتماعی رامی دهد این مفهوم ترجمان حقوق وآزادی های اساسی وعمومی جامعه بوده واساسی ترین نیازهای هرملت رادربرمی گیرد حقوق شهروندی درتعریف خودناظر برحقوق فردی و رابطه فرد با دولت و دیگرشهروندان است ودربرگیرنده ابعادسیاسی ، مدنی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی وجنسیتی می شود. بنابراین دریک برداشت شهروندی موقعیتی است که به موجب آن شهروند ازحقوق مدنی ،سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و جنسیتی برخوردارمی شود. شهروندان به موجب قانون دارای حقوق برابرویکسان هستندو نظام سیاسی جامعه موظف به تثبیت وحمایت ازاین حقوق و تامین برابر آن برای تمام شهروندان فارغ از تعلقات قومی ، فرهنگی ، مذهبی ، جنسیتی واقتصادی آنان است. بنابراین آشنایی باحقوق شهروندی زمینه مناسب رابرای یک شهروندخوب بودن و برقراری نظم وامنیت درجامعه فراهم می سازد(شیانی ، 1384) دراین راستاارائه شیوه های مختلف برای تقویت و نهادینه کردن مهارتهای شهروندی به خصوص درشرایط سنی نوجوانی ازاهمیت خاصی برخورداراست .

کلیدواژه ها

حقوق شهروندی ،تحلیل محتوا ، تحلیل تصاویر ، مطالعات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.