مقایسه عملکرد دانه لاین های امید بخش جو با استفاده از منابع آب شور

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI09_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد محلوجی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

حمیدرضا نیکخواه

عضو هیات علمی بخش غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر

سیدعلی طباطبایی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد

محمدحسین صابری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بیرجند

چکیده

یکی از راه حل های عملی برای کاهش اثرات تنش شوری استفاده از ارقام متحمل بهشوری است. این آزمایش شامل 18 لاین و رقم متحمل به شوری که همراه دو شاهد (شماره 4 آنفارم جو متحمل به شوری و M-80-9) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 85-1384 در سه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان، بیرجند ویزد به مورد اجرا گذارده شد. ابعاد کاشت ثابت بوده و مساحت کاشت هر کرت (4/8- 1/2 ضربدر 4) متر مربع است تهیه زمین با توجه به ملیات خاص جهت اراضی شور توصیه گردید. میزان بذر مصرفی بر اساس تراکم 450 دانه در متر مربع منظور شد. هدایت الکتریکی آب مصرف در سه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان، بیرجند و یزد به ترتیب 12000، 10000 و 11000 میکروموس بر سانتی متر هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک پس از برداشت در سه ایستگاه تحقیقاتی اصفهان، بیرجند ویزد به ترتیب 13، 12 و 12 دسی زیمنس بر متر بود. از صفات: تاریخ کاشت ، 90 درضد ظهور سنبله و رسیدگی فیزیولوژیکی، ارتفاع بوته، تعداد سنبه در واحد سطح، وضعیت آفات و بیماریها یادداشت برداری بعمل آمده و پس از رسیدگی ، عملکرد دانه هر رقم در هر مزرعه تعیین و وزن هزار دانه انها اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب عملکرد دانه ارقام نشان داد که مناطق واثر متقابل رقم در منطقه در سطح احتمال یک درصد اثرات معنیداری می باشند. بنابراین پیشنهاد میگردد که برای هر منطقه سازگاری خصوصی لاینها مورد توجه قرار گیرد. درمنطقه رودشت اصفهان، یزد و بیرجند به ترتیب لاین 7 (ICB119146) ، 19 (73-M4-56) و 18 Zarjow/3/Deir Alla 106/D1 71/3/Starain205 L بیشترین عملکرد را داشتند.

کلیدواژه ها

جو ، شوری ، عملکرد دانه ، منطقه معتدل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.