همگرایی ایران و کشورهای فارسی زبان همسایه (ظرفیت های فرهنگی و زبانی- فرصت ها و چالش ها)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربانعلی سبکتکین ریزی

استادیار دانشگاه خوارزمی تهران

شجاع بهرامی

مربی دانشگاه پیام نور

داود مهدوی کنده

دانشجوی دکتری دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

هدف از نگارش این مقاله، تحقیق در خصصو ظرفیت های فرهنگی و زبانی مؤثر بر همگرایی ایران با کشورهای فارسی زبان همسایه می باشد. این تحقیق با روشی توصیفی- تحلیلی و با رویکردی نظری صورت گرفته است. در این راستا ابتدا نسبت به بحث مفهومی و نظری پیرامون اصطلاح همگرایی و تعیین حدود و ثغور معنایی و محتوایی آن پرداخته شده و سپس مراحل شکل گیری همگرایی و عوامل مؤثر بر فرایند همگرایی ذکر گردیده است. در ادامه با تشریح ضرورت های همگرایی کشورهای فارسی زبان و نگاهی به چالش ها و فرصت های پیش رو، نتیجه گرفته می شود که در صورت بهره گیری مناسب از ظرفیت های مشترک بالقوه فرهنگی و زبانی، ایران و کشورهای همسایه می توانند در قالب ایجاد یک اتحادیه منطقه ای مطمئن و پایدار که متضمن مصالح مشترک و منافع ملی همه آنها باشد افق روشنی را جهت نقش آفرینی بیشتر و مؤثرتر در عرصه های منطقه ای و بین المللی برای خود ترسیم نمایند.

کلیدواژه ها

همگرایی، ظرفیت های فرهنگی، زبان فارسی، اتحادیه منطقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.