نقش الگوهای رفتاری در تربیت کودکان و نوجوانان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: RAFCON01_246
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5376
نویسندگان
استاد دانشگاه پیام نور واحد همدان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور واحد همدان
چکیده
از مؤثرترین و کارسازترین شیوه های تربیتی، شیوه الگودهی و ارائه مصداق عینی است. تأثیر الگودهی و ارائهالگو در نقش پذیری و همانند سازی، امری طبیعی و فطری است که در همه انسان ها نهفته است. بخش قابل توجهی از رفتارها و مهارت های کلامی و اجتماعی کودکان و نوجوانان صرفاً از طریق مشاهده رفتار والدین و مربیان و همسالان به وجود می آید. هر قدر الگوهای رفتار بزرگسالان به خصوص والدین در خانواده، برای کودکان و نوجوانان مطلوب تر و محبوب تر باشد، میزان تأثیر پذیری بیشتر وپایدارتر می شود. روان شناسان تربیتی به این نتیجه رسیده اند که یادگیری اساس رفتار آدمی را تشکیل می دهد. یادگیری غیر مستقیم و ضمنی یا مشاهده، پایدارترین و مؤثرترین نوع یادگیری است که در این میان بیشترین نقش بر عهده الگوهای رفتاری است. یادگیری در تأثیر شخصیتی الگوها و در شکل گیری رفتار و منش کودکان و هنوجوانان فوق العاده، چشم گیر است، به ویزه برای کودکان پیش دبستانی و به خصوص دبستانی که در کنار خانواده ها یا الگوهای رفتاری دیگری همچون مدارس بعنوان دومین عامل مهم آشنایی کودکان و نوجوانان با هنجارها و ارزش های جامعه است.کلیدواژه ها
الگوهای رفتاری، همانند سازی، مشاهده، هنجارها، ارزش های جامعهمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.