بررسی معضلات و پیامدهای حاشیه نشینی در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه بهجتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مردمشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند

چکیده

حاشیه ها را به اشکال مختلف می توان مطالعه کرد از یک دیدگاهی نظام طبقاتی حاشیه ها را به دو طبقه فرادست و فرودست می توان تقسیم نمود. که هر کدام از این طبقات دارای یک قشر حاشیه ای نیز می باشند. خود قشر حاشیه ای هم به دو دسته تقسیم می شود: یکی قشر حاشیه ای درونی و دیگری قشر حاشیه ای بیرونی. فقر مطنقه ای خود دارای تبعاتی است که یکی از این تبعات، بی توجهی ارگان ها به وضع ساکنین حاشینه نشین می باشد و این بی توجهی تنها خاص ارگان امنیتی نیست، بلکه شامل تمام ارگان ها می شود. در رابطه با مردم حاشیه نشین، شایع ترین نوع واکنش، واکنشی است که آن را می توان در شکل دیالکتیک طبقاتی تحت عنوان دیالکتیک جبرانی طبقه بندی کرد. با توجه به فشار اقتصادی و روحی که به قشر حاشیه نشین می آید. ساکنین آن اغلب حس شان، یا درکشان کم شده که جامعه شناسان نیز به آن اشاره کرده اند که وقتی درد، رنج و مرحومیت زیاد شود. دیگر فرد کرخت شده و قادر به انجام کاری نیست، لذا دچار عصیان می شود پس در این مناطق وقتی این عصیان به شکل بغض اجتماعی در می آید، این بغض می تواند تبدیل به دیالکتیک جیرانی شود یعنی تبدیل به جرم، یا تبدیل به دیالکتیک مفلوج مثل رشوه گیری، اعتیاد، خودکشی و ... شده با تبدیل به دیالکتیک قطبی مثل جنبش ها و عملیات چریکی و انقلابات و ... می شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.