اثز بخشی درمان مبتىی بر پذیرش و تعهد (ACT) در بهبود علائم بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه روحی میر

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، ایران

عذرا غفاری

دکتری روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف «اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) در بهبود علائم بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی» صورت گرفت. نوع این پژوهش با توجه به ماهیت موضوع، نیمه تجربی و طرح آن پیش آزمون و پس ازمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیمارانی است که به تشخیص متخصص دارای اختلال اضطراب اجتماعی می باشند که از بین مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و مراکز مشاوره شهر اردبیل در نیم سال دوم 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد در مرحله دوم 15 نفر به عنوان گروه کنترل و 15 نفر به عنوان گروه آزمایش انخاب خواهد شد و پرسشنامه اختلالات اضطراب اجتماعی روی آنها اجرا گردید و در مرحله بعد فقط گروه آزمایش آموزش مبتنی بر ACT را طبق الگوی باند و هیس در شش جلسه 1/5 ساعته دریافت گردید و گروه کنترل هیج آموزشی دریافت نخواهند کرد و در ادامه ابزار های پژوهش روی هر دو گروه کنترل هیج آموزشی دریافت نخواهند کرد و در ادامه ابزارهای پژوهش روی هر دو گروه اجرا شد و در نهایت پرسشنامه ها جمع آوری و اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) در درمان فرانگرانی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی اثربخشی دارد.

کلیدواژه ها

پذیرش و تعهد (ACT)، اضطراب اجتماعی، اختلال، فرانگری، اضطراب سلامتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.