رابطه ی شرم سالم و شادکامی در دانشجویان دانشگاه فردوسی و پیام نور مشهد در سال 1392
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: RAFCON01_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره خانواده
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد مشاوره خانواده
چکیده
مقدمه: در فطرت انسان نیروهای مختلفی برای نگهداری و صیانت از خودش نهاده شده است. در طول تاریخ انسان، از جمله مهمترین نیروهایی که باعث شده انسان به بقای خود در زمین ادامه دهد، نیروی شرم می باشد. شرم موجب شده انسان به هر رفتاری تن ندهد و برای خویشتن خود و دیگران حد و مرز تعیین نماید. شرم روی دیگر افتخار است. شرم در سالهای اخیر مورد توجه کثیری از روانشناسان قرار گرفته است به دلیل شباهت مؤلفه های شرم سالم و شادکامی بر آن شدیم تا ارتباط بین این دو را مورد مطالعه قرار گیرد. روش: برای بررسی رابطه شرم سالم و شادکامی 167 نفر (101 زن و 58 مرد) از دانشجویان دانشگاه های فردوسی و پیام نور مشهد از طریق نمونه گیری تصادفی در دسترس یا پرسشنامه شادکامی آکسفور و پرسشنامه شرم مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین نمران شرم سالم و شادکامی، رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (r=0/52, p< 0/001). نتیجه گیری و بحث: به نظر می رسد نتایج نشان دهنده اینی است که شادکامی و شرم سالم ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند یعنی با افزایش شرم سالم می توان انتظار شادکامی بیشتر در افراد را داشت. نتایج بر اساس مشاهدات همخوان و ناهمخوان مورد بحث قرار گرفتند و پیشنهادات در دو قالب پژوهش و درمانی مطرح شدند.کلیدواژه ها
شرم سالم، شرم، شادکامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.