بررسی رابط بین دینداری اضطراب در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران و علوم تحقیقات تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 967
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمسعود فاطمی

استادیار دکترای عمومی داروسازی، دکترای فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران پزشکی

محمد خرازی افرا

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

فرحناز اسمعیلی رادور

کارشناس معارف اسلامی، دانشگاه امام خمینی ره

مطهره اویسی

پزشک عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران پزشکی

چکیده

سابقه و هدف: این پژوهش به منظور بررسی ارتباط میان دینداری و اضطراف در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات و دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم پزشکی تهران انجام شده است. در پژوهش های پیشینی رابطه میان دینداری و بسیاری از متغیرها از جمله افسردگی، سلامتی، مذهب، حمایت اجتماعی، اشتغال و ... صورت پذیرفته است در این میان متغیری که به آن کمتر پرداخت شده است معنویت می باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت یک بررسی توصیفی تحلیلی مقطعی بر روی 224 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران و تحقیقات انجام گردیده است. ابزار سنجی در این مطالعه پرسشنامه دینداری (خدایاری فرد) که شامل رابطه انسان با خداوند، دیگران، خویشتن و جهان هستی با 113 سوال و پرسشنامه اضطراب کتل با 40 سوال بود. یافته ها: یافته های حاصل از پژوهش نشان دارد ارتباط آماری معنا داری بین دیندار ی و اضطراب دانشجویان وجود داشته است. در واقع افرادی که در آزمون دینداری دارای نمرات بالاتری بودند از اضطراب کمتری در مقایسه با افرادی که اعتقادات مذهبی قوی نداشتند، دارا بودند. نتیجه گیری: در مجموع جنین استنباط می گردد که دینداری سبب کاهش اختلالات اضطرابی در دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی می شود. بنابراین می توان انتظار داشت که با تقویت باورهای دینی در میان دانشجویان، میزان استرس و اضطراب آنها را کاهش دهیم تا در ادامه عملکرد تحصیلی و شغلی بهتری داشته باشند.

کلیدواژه ها

دینداری، اضطراب، رابطه انسان با خداوند، رابطه انسان با جهان هستی، سلامتی روانی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.