بررسی احساس شادکامی، ابعاد کیفیت زندگی و ارتباط بین آنها در بیماران مبتلا به تلاسمی شهرستان دزفول

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مشتاقی

استادیار روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول، دزفول، ایران

محمد افضل زاده

کارشناس پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفول، ایران

بتول حکام زاده

کارشناس پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفول، ایران

شهناز متینی

کارشناس پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی دزفول، دزفول، ایران

چکیده

آنچه در درمان یک بیماری مزمن همچون تالاسمی اهمیت دارد، علاوه بر کنترل علایم بیماری، بهبود کیفیت زندگی بیمار است. هدف مطالعه حاضر، تعیین وضعیت کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی در دزفول و ارتباط آن با احساس شادکامی است. این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 103 بیمار مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به مراکز آموزشی- درمانی گنجویان دزفول انجام شد. برای تعیین کیفیت زندگی بیماران از فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) و برای اندازه گیری شادکامی بیماران از پرسشنامه شادکامی آکسفور (OHI) استفاده شد. نتایج با کمک آزمون های آماری تی تک گروهی و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین کلی کیفیت زندگی در بیماران 16/48±86/76 بود که به طور معناداری بالاتراز میانگین متوسط پرسشنامه بود. ضریب همستگی پیرسون ارتباط معناداری را بین نمره شادکامی بیماران با ابعاد کیفیت زندگی (سلامت جسمی، سلامت روانشناختی، روابط اجتماعی، و سلامت محیط اجتماعی) نشان داد (p< 0.01). کیفیت زندگی بیماران بدون توجه به سن، جنسیت و درآمد در حد بهنجار است. با درنظر گرفتن ارتباط شادکامی با ابعاد کیفیت زندگی بیماران، توجه جدی به این موضوع در برنامه های درمانی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

بیماران تالاسمی، کیفیت زندگی، شادکامی، دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.