بررسی شرایط حفظ و افزایش مخاطبان شبکه های رادیویی (مطالعه موردی: رادیو ایران)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدی

کارشناس ارشد جامعه شناسی مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد فرهنگ و هنر

چکیده

هر روز که از عمر ارتباطات می گذرد دامنه رقابت ها تنگ تر، محصولات رسانه ای متنوع تر، دسترسی مخاطبان و مشتریان به امکانات رسانه ای افزونتر و مخاطب مشکل پسند تر می شود. از این رو تحقیق حاضر سعی دارد پیشنهادهای راهبردی برای حفظ و افزایش مخاطبان شبکه های رادیویی صدای جمهوری اسلامی ایران بخصوص رادیو سراسری ایران بدهد که چندیست احساس می شود یا سیر صعودی مخاطب روبرو نیست. هدف اصلی این تحقیق بررسی نقاط ضعف و قوت و همچنین فرصت ها و تهدیدات در این زمینه است. برای نیل به این هدف با رویکردی انتقادی و بهره گیری از نظریه استفاده و رضامندی و استفاده از روش مطالعه موردی در کنار swot و مصاحبه عمیق با 15 تن از نخبگان و برنامه سازان در این زمینه و استفاده از شیوه تحلیل محتوای تلخیصی پیشنهادهایی را بدین شکل در جهت افزایش مخاطب بیان می دارد: استراتژی های رقابتی/تهاجمی (SO) تأکید بر توسعه جذب مخاطب و تبدیل مخاطبان گذرا به مخاطبان اصیل و همیشگی بر مبنای اثرگذاری بر مخاطب بخصوص تأثیرات مستقیم بر روی انسجام و مشارکت اجتماعیشان در ساختار بروکراتیک و سازمان یافته رسانه رادیو (دادیو ایران) در سطح مدیران میانی و برنامه سازان به دلیل توان تأثیرگذاری این رادیو بر مخاطب (رادیو ایران در میزان شدت تأثیرگذاری در مقام دوم رادیوهای عمومی قرار دارد). شناسایی و بهره گیری از انعطاف پذیری بالا بر مبنای برنامه سازی و پخش برنامه بر مبنای حوزه عمومی (سراسری بودن رادیو ایران) و متصور شدن تلفیقی از اهداف کلی برنامه های رادیویی از جمله: ارشادی- تربیتی، اطلاعاتی- آموزشی، تفریحی- سرگرمی. استراتژی های تنوع (ST) تنوع بخشی در تولیدات در جهت تأمین نیازهای فوری مخاطبین و شناسایی و بررسی و نیازسنجی در آن راستا برای جلب نظر و رشد مخاطبین خود در رادیو ایران، استراتژی های بازنگری (WO) بازنگری در سیاست های ساختاری و اجرایی معاونت های برنامه ریزی در راستای کیفی سازی و مخاطب محوری در رادیو ایران، استراژی های تدافعی (WT) برگزار سمینارها و نشست های «توسعه جذب مخاطبان شبکه رادیوایران» با مسئولان و اعضای برنامه ساز در راستای کیفی سازی ساختارهای تولیدی. آموزش و اطلاع رسانی در باب تسریع جذب مخاطب و بازدارندگی از ضعف محتوایی در راستای گزینش های تخصصی برنامه سازان و میزان علاقمندی و ایده های نوین و خلاقیت پروری (بهبود آگاهی عملکرد نیروی انسانی شاغل در رادیو ایران).

کلیدواژه ها

مخاطب، رادیو، استراتژی، پیشنهادهای راهبردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.