اسکان غیررسمی چالشی برای رسیدن به توسعه پایدار شهری و ارائه راهکارهایی جهت ساماندهی آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF02_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق عزیزیان

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان کردستان

ساحل مرادی سلیمی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

ندا رحمنی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

تارا چتانی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

چکیده

امروزه پدیده شهری کره زمین را تسخیر کرده و به دنبال رشد سریع و نامتعادل شهرها پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و کالبدی را به همراه داشته. یکی از این اثرات سکونت گاه های غیررسمی است. اسکان غیررسمی فضای خاصی از زندگی شهری است که در تمامی یا برخی جهات کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، سیاسی، حقوقی و تحولات تاریخی با فضای مجاور خود تفاوت فاحشی دارد.پدیده شکل گیری سکونتگاه غیررسمی در دهه های اخیر گسترش یافت، به طوری که محدوده ای فیزیکی و فضاهای کالبدی شهر در جهات مختلف به لحاظ کمی و کیفی را دربرگرفته و اگر این روند سریع و بی برنامه باشد به ترکیبی نامناسب از فضاهای شهری مشکل زا خواهد انجامید. با توجه به همسانی وضعیت پایین اقتصادی حاشیه نشینان، جدایی گزینی آنها بر اساس عنصر قومیت تجسم یافته است. مشخصه های اصلی اکثر مناطق حاشیه نشین، مساکن غیر استاندارد و بیک کیفیت می باشد. از این رو، نوع مصالح و تعداد اتاق های مساکن از فاکتورهای اساسی در کیفیت محل اسکان به شمار می رود. بنابراین توانمندسازی این سکونتگاه ها ضروری است. توانمندسازی نوعی نگرش به اسکان غیررسمی است که در آن دولتها کوشش می کنند به جای طرز نگرشی مقابله و تخریب محیطی توانمند تحت شرایطی که مردم ساکن در محلات با استفاده از منابع تحت مالکیت خود و تولیدشان بتوانند راه حل هایی محلی برای مشکلات مسکن و سرپناه خود پیدا کنند.

کلیدواژه ها

اسکان غیررسمی، توانمندسازی، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.