بررسی بافت های فرسوده شهری و ارائه راهکارهای جهت حل مشکلات آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF02_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق عزیزیان

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان کردستان

دیار دیوانی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

شیلا خضری

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

سامان آریا نژاد

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته معماری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کردستان مرکز جهاد دانشگاهی

چکیده

مسئله بافت های فرسوده از جمله چالش های اکثر شهرهای جهان است. مبانی نظری بافت فرسوده و رشد هوشمند به صورت مستقل بررسی شده و سپس در یک جمع بندی و مقایسه تطبیقی میزان انطباق انواع روش های مداخله در بافت های شهری با اصول رشد هوشمند، روشی که بیشترین انطباق را دارد به عنوان روش مطلوب مداخله در بافت های فرسوده که یک عنوان کلی برای مجموعه بافت هایی است که هر یک به نوعی از فرم با عملکرد مطلوب و مورد انتظار گروه های ذی نفوذ و ذی نفع به دور هستند. عمده ترین مسئله در بافت های فرسوده مسکونی را می توان کاهش ارزش های سکونتی و افزایش تقاضا به منظور خروج از بافت دانست. از سوی دیگر نوسازی در این محدوده ها عمدتاً با دید سودجویانه و بدون اعمال نظارت کافی صورت می پذیرد که مسائل متعددی را به همراه خواهد داشت. هدف از انجام این پژوهش بازشناسی عناصر عمده نیازمند طراحی در بافت های فرسوده مسکونی و بیان روند مناسب تهیه طرح به طورتی سازمان بافته به منظور ارتقاء ارزش های سکونتی در بافت می باشد. این بافت ها علی رغم اینکه دارای معضلات اقتصادی اجتماعی کالبدی زیست محیطی و غیره می باشند از طرف دیگر دارای توانمندیها و ظرفیت های نهفته لام جهت ایفای نقش تعیین کننده در فرآیند توسعه شهری می باشند. در نهایت موضوع مهم در بهبود وضعیت این بافتها و برطرف نمودن مشکلات آنها، تداوم و پایداری اقدامات انجام شده است.

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، رشد هوشمند، نوسازی، بهسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.