بررسی اشکال ماسه های بادی دشت سیستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حسینی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

معصومه قاسمی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

جعفر رهنماراد

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

دشت سیستان که در شرق ایران قرار دارد، از اقلیمی خشک و نامساعد برخوردار است و طوفان های شن و ماسه و حرکت تپه های ماسه ای از عوامل تهدید کننده ی آن محسوب می شوند. وقوع خشکسالی در منطقه سیستان و به تبع آن پوشش گیاهی و خشک شدن دریاچه هامون و همچنین وجود بادهای 120 روزه، شرایط مناسبی جهت فراسایش بادی و وقوع طوفان های گردو خاک فراهم آورده اند. با توجه به اینکه شناخت تپه ها (اشکال ماسه ایی) اساس کار مبارزه با فرسایش بادی می باشد. تحقیق حاضر به بررسی اشکال ماسه ای در منطقه سیستان انجام شده که طبق مشاهدات صورت گرفته اشکال ماسه های بادی برخان و برخانوئید، ریپل مارک، نیکا، یاردانگ و رشته های عرضی مشاهده گردید که در منطقه شرق (جرینگ تا زهک) بیشترین درصد اشکال ماسه ای یا برخان ها و در منطقه شمال شرق (نیاتک) بیشترین درصد رانبکا بعلت وجود پوشش گیاهی زیاد تشکیل داده. همچنین در منطقه جنوب غرب حاکمیت با پهنه های ماسه ای بوده است.

کلیدواژه ها

طوفان، شن و ماسه، زابل و سینوپتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.