ارزیابی تحلیلی شهر یاسوج در جهت توسعه پایدار گردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONF02_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی فیروزیان

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز

سعید ملکی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز

یوسف تازش

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز

امیر بسطامی نیا

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

چکیده

امروزه صنعت گردشگری به مثابه پدیده پویای جهانی و اجتماعی پیچیدگی های خاص خویش را دارد. به عبارت دیگر گردشگری یکی از بزرگترین محرکه های اقتصادی قرن حاضر به شمار می رود که بیش از 10 درصد از درآمد ناخالص داخلی کشورها را تشکیل می دهد به گونه ای که پیش بینی می شود درآمد گردشگری دنیا در سال 2020 به 2000 میلیارد دلار برسد. چنانچه از این فرصت به درستی و به شکل مناسب بهره برداری گردد، سبب بهبود وضعیت اقتصادی شهر، ارتقاء سطح زندگی، کاهش مهاجرت و در نهایت منجر به توسعه پایدار شهر می شود. پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل و زمینه های قدرت، ضعف، فرصت و تهدید مؤثر بر توسعه پایدار گردشگری شهر یاسوج و تبیین الگوی مناسب جهت توسعه پایدار گردشگری شهر یاسوج با استفاده از دو روش توصیفی و تحلیلی استفاده شده است و داده های مورد نیاز به صورت اسنادی و پیمایشی تهیه گردیده است و در تشخیص و تعیین راهبرد توسعه پایدار شهی از مدل SWOT استفاده شده است. نتیجه پژوهش حاضر نشان می دهد شهر یاسوج به دلیل وجود جاذبه های مختلف طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی دارای پتانسیل مناسب در زمینه جذب گردشگران داخلی و خارجی می باشد و این امر زمینه لازم را در جهت توسعه پایدار تحت تأثیر جاذبه های گردشگری فراهم می آورد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار شهریف گردشگری، یاسوج، SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.