تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع (ET0) با استفاده از شبکه عصبی - فازی (ANFIS)
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI09_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2016
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشد ابیاری و زهکشی، دانشگاه شهید چمران اهواز
کارشناس مهندسی آب دانشگاه گلستان
چکیده
تبخیر و تعرق گیاه یکی از اجزای اصلی چرخه هیدرولوژیکیبوده و تخمینن دقیق آن اهمیت بسیار زیادی در طراحی سیستمهای آبیاری، طراحی و مدیریت شبکه های آبیاری ، برنامه ریزیهای منابع آب و مدیریت مصرف آب در مزرعه دارد . به دلیل تاثیر متقابل پارامترهای هواشناسی در محاسبه تبخیر و تعرق، تخمین دقیق آن کاری پیچیده و دارای روابط غیر خطی می باشد. در چند دهه اخیر سیستم های هوش مصنوعی کاربردهای بسیاری در مسائل مختلف مهندسی آب که رابطه و الگوی مشخصی بین عوامل موثر بر وقوع یک پدیده وجود ندارد، پیدا کرده است. بدین منظور از سیستم استنتاج فازی - عصبی تطبیقی (ANFIS) به منظور تخمین تبخیر و تعرق گیاه مرجع در منطقه اهواز طی سالهای 1957 تا 2000 میلادی استفاده گردید که از آمار ماهانه دمای ماکزیمم و مینیمم، رطوبت نسبی ماکزیمم و مینیمم سرعت باد، ساعات آفتابی ایستگاه مورد نظر به منظور آموزش شبکه استفاده شده است. مقدار تبخیر و تعرق گیاه مرجع نیز از روش استاندارد و متداول پنمن – مونتیث برآورد گردیده است. برای تعیین دقت مدلها از پارامترهای MAE , RMSE , R2 استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که ANFIS قابلیت بالایی در پیش بینی مقدار ET0 و می توان از این روش به منظور تخمین تبخیر و تعرق گیاه مرجع استفاده کرد.کلیدواژه ها
تبخیر و تعرق گیاه مرجع ، سیستم استنتاج فازی - عصبی ، پارامترهای هواشناسیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.