امکان سنجی توانمندیهای اکوتوریسم (مطالعه موردی: منطقه طرقبه، خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه نیشابور

رامین اخروی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

چکیده

امروزه گردشگری طبیعت، بخش مهمی از فعالیت های جهانگردی را در دنیا به خود اختصاص داده است. در این نوع فعالیت،جهانگردان برای بهره گیری از زیبایی های طبیعی و جلوه های حیرت انگیز خلقت به رشته کوه های مرتفع، کوهستان ها، کوهپایه ها،جنگل ها، جلگه ها، دره های عمیق و بیابان ها سفر می کنند بررسی امکان سنجی توانمندی های اکوتوریسم شهر طرقبه یکی از مسائلاصلی این تحقیق بوده است . در تحقیق حاضر، ضمن معرفی مفاهیمی چون امکان سنجی، توانمندی، گردشگری و اکوتوریسم بهصورت مشروح، جایگاه صنعت گردشگری به خصوص طبیعت گردی در دنیای امروزی و نحوه آنالیز منطقه برای امکان سنجیقابلیت های گردشگری و برنامه ریزی تشریح شد .در این تحقیق نخست منابع طبیعی منطقه مورد شناسایی قرار گرفته واطلاعات مربوط به آنها جمع آوری شد. منابع طبیعی شامل اقلیم، توپوگرافی، زمین شناسی، خاک و پوشش گیاهی و ... است .پس از تولید لایه های اطلاعاتی در محیط GIS عمل تلفیق (رویهم گذاری) مجموعه لایه های اطلاعاتی و ارزیابی آنها باتوجهبه هدف تحقیق انجام شد و نتیجه نهایی به دو صورت تصویری (نقشه ها) ارائه شده است. در مرحله بعد اولویت بندی پهنه هایمختلف اکوتوریسم شهر طرقبه اقدام شد. این مرحله شامل تجزیه و تحلیل و جمع بندی داده ها با نرم افزار GIS می باشد کهشامل رویهم گذاری لایه ها و اجرای مدل اکوتوریسم در محیط GIS و در نهایت تهیه نقشه های پهنه های بندی منطقه بودهاست.در این پژوهش علاوه بر تبیین مفاهیم اساسی اکوتوریسم، ویژگی های جغرافیایی و منابع اکوتوریستی منطقه به عنوانقلمرو مکانی تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله از مطالعات صورت گرفته در شهر طرقبه ، حاکی از توانمند بودن قابلیتها و پتانسیل های چشمگیر و در خور توجه این منطقه برای رشد و گسترش صنعت گردشگری و طبیعت گردی می باشد .

کلیدواژه ها

امکان سنجی ، توانمندی اکوتوریسم ، طرقبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.