تحلیلی بر گردشگری روستایی پایدار در رابطه با مدیریت گردشگری و نقش آن در توسعه روستا (نمونه مورد مطالعه: روستای زیارت گرگان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا امیرحسینی

کارشناسی ارشد شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

زهرا داودپور

استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

گردشگری روستایی مقوله جدیدی در متون توسعه روستایی می باشد که همچون توسعه، دارای ابعاد و آثارگوناگونی است. وضعیت روستاهای هدف گردشگری برای تحقق مفهوم واقعی گردشگری روستایی نابساماناست و هنوز بهره مندی از مزایای گردشگری روستایی به عنوان مکمل کارکرد اصلی روستا برای فراخوانیمحتوی توسعه به مناطق روستایی میزبان محقق نشده است. دستیابی به توسعه گردشگری روستایی بهعاملی نظیر ساختار مناسب سازمانی، مدیریت در زمینه گردشگری روستایی، برنامه ریزی و آموزش نیرویانسانی، قوانین و مقررات گردشگری و جذب سرمایه وابسته است. پژوهش حاضر با هدف دست یابی بهمدیریت پایدار گردشگری روستایی در جهت رسیدن به توسعه روستایی به دنبال ارائه راهکارهایی در جهتبهبود وضعیت خعیی روستای مورد مطالعه می باشد. این پژوهش در چارچوب مطالعات کتابخانه ای و بر بنیانتوصیفی- تحلیلی است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده که در آن جامعه میزبان با تعداد 120 نفر از طریق فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید و اطلاعات جمع آوریشده از طریق نرم افزار SPSS و آزمون های فریدمن و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایجپژوهش نشان می دهد گسترن گردشگری در روستای زیارت به گونه ای بوده است که علاوه بر این کهساکنین روستا به نق گردشگری روستایی پایدارد مدیریت گردشگری روستایی و مشارکت جامعه میزبان درتصمیم گیری ها، در توسعه روستای نود معتقدند از طرفی عدم برنامه ریزی های صحیح سبب شده است تاپس از گذشت سال ها نه تنها شاهد توسعه زیرساخت های گردشگری در منطقه نباشیم بلکه ساز و کاردیگری جز گردشگری برای منطقه تعریف شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، مدیریت گردشگری روستایی، توسعه روستا، روستای زیارت گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.