؛«ایجاد دهکده گردشگری عشایری» راهکاری مناسب برای حفظ آثار و فرهنگ عشایر کرمانج و توسعه گردشگری(مطالعه موردی: خراسان شمالی) - (دامنه جنوبی کوه بیگان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا روشن ضمیر

دکتری جغرافیا برنامه ریزی روستایی و مشاور مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی

محمد سویدانلویی

مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی

چکیده

جاذبه های مختلف و متنوع محیطی،چشم اندازهای زیبا و بدیع،نوع زندگی (کوچ)، صنایع دستی،تولیدات لبنی،فرهنگی و هنری و مهمتر و با ارزش تر از آن جمع شدن تمامی جاذبه هایفرهنگی،هنری،اجتماعی و اقتصادی عشایر در یک مکان،دارای جایگاه ویژه ای جهت جذب گردشگرانمی باشد که در صورت توجه به آن می تواند بعنوان یکی از مراکز و کانونهای بزرگ گردشگری در ایران وحتی در منطقه جنوب غرب آسیا تبدیل شده و باعث جذب ایرانگردان و جهانگردان گردد. عشایر کرمانجخراسان شمالی بعنوان یک جامعه پویا و مولد،نقش انکارناپذیردر طول تاریخ چهارصد و پنجاه سال حضورخود درجغرافیای شمال خراسان داشته و به خاطر دارا بودن ویژگی های خاص از غنای فرهنگی بیشتریبرخوردار بوده و درطی قرون متمادی ارزش و جایگاه ویژه ای در جامعه خراسان شمالی داشته اند. درشرایط کنونی با توجه به شرایط محیطی و مدیریتی در چند دهه آتی اکثر عشایر کرمانج خراسان شمالیهمانند ایل ترکمن اسکان می یابند فلذا ضرورت دارد راهکاری برای حفظ آثار، فرهنگ ، الگوی زیست ،آداب و رسوم و جاذبه ها (پوشاک ،غذا،صنایع دستی) جامعه عشایری اندیشیده شودکه این امر در قالببرنامه ریزی توسعه گردشگری عشایری قابل بررسی می باشد. این پیشنهاد برگرفته از رساله دکتری بودهکه بر اساس 25 سال کار و مشاهدات میدانی نگارنده مسؤل در ناحیه مورد مطالعه صورت گرفته و باشناختی که از فرهنگ ،جاذبه ها و آداب و رسوم جامعه عشایرخراسان شمالی از حیث گردشگریداشته،اطمینان دارد که احداث دهکده گردشگری عشایری می تواند راهکار مناسبی برای حفظ فرهنگجامعه عشایری خراسان شمالی بوده و امید است این پیشنهاد الگویی برای توسعه گردشگری عشایری درخراسان شمالی و ایران باشد.

کلیدواژه ها

جاذبه های گردشگری عشایری، دهکده گردشگری عشایری، خراسان شمالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.