ارزیابی و پهنه بندی اقلیم گردشگری با استفاده از شاخص (TCI) (مطالعه موردی: بلوچستان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
- کد COI اختصاصی: NTGCE01_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 792
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
رئیس اداره هواشناسی سینوپتیک دریایی چابهار
چکیده
در این پژوهش با استفاده از شاخص اقلیم توریستی میکزکوفسکی (TCI) به ارزیابی اقلیم توریستی نیمه جنوبی استانسیستان و بلوچستان که بلوچستان نامیده می شود پرداخته شده است . این شاخص به شکلی سیستماتیک شرایط اقلیمی رابرای توریسم مورد ارزیابی قرار می دهد . برای محاسبه این شاخص پارامترهای میانگین حداکثر ماهانه دمای روزانه، حداقلرطوبت نسبی، میانگین رطوبت نسبی روزانه، بارش، کل ساعات آفتابی و سرعت باد مورد استفاده قرار می گیرند . در اینپژوهش شاخص مورد نظر برای 4 ایستگاه سینوپتیک برای یک دوره 20 ساله محاسبه و نتایج حاصله به محیط GIS واردشد. سپس با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی، پهنه بندی از شرایط اقلیم گردشگری بلوچستان در ماه های مختلفانجام گرفت. نتایج نشان دهنده این است که منطقه دارای تنوع زیادی است، به طوری که با توجه به ویژگی سالانهشاخص TCI در سطح منطقه ماه های فروردین، مهر، آبان و آذر، دی، بهمن و اسفند دارای بهترین شرایط از نظر آسایشاقلیمی گردشگران می باشد و ماه های اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد دارای شرایط نامساعد از این نظر می باشد.کلیدواژه ها
بلوچستان، اقلیم، گردشگری، شاخص، TCIمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.