تحلیل و بررسی صنعت توریسم و جهانگردی با تاکید بر نقش شهرداری و بررسی میزان رضایت گردشگران در بهره برداری از خدمات (مطالعه موردی استان همدان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه شمشادی

مدرس دانشگاه،کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

زهرا مهربانی

دانشجوی کارشناسی مدیریت جهانگردی ،دانشگاه پیام نور،واحد لالجین

چکیده

گردشگری یکی از عناصر اصلی توسعه فوق العاده تحرکات مربوط به جابه جایی ها و سرگرمی ها است ؛ کاهش مدتزمان کار ، افزایش وقت سرگرمی ناشی از آن و بهبود شرایط جابجایی فرآیندی شناخته شده از تقسیم حرکت هایجهانگردی است که با کوتاه شدن مدت اقامت و غالباً مسافت های طی شده همراه است و جزء تفکیک ناپذیر در رشدتحرک و جابه جایی کوتاهمدت گردشگری گردیده است. در پژوهش حاضر با هدف بررسی و ضعیت صنعت جهانگردی وتوریسم در شهر همدان با توجه به نقش شهرداری در آن و بررسی میزان رضایت گردشگران در بهره برداری از خدمات بهشناخت نقاط ضعف و قوت وفرصت ها و تهدیدات موثر در صنعت توریسم و گردشگری پرداخته شده است .در این پژوهشبا استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده چهار مکان گردشگری در شهر همدان انتخاب و با تهیه پرسشنامه نظرات ودیدگاه گردشگران مورد تحلیل و ارزیابی قرارگرفته است . تحلیل داده های بدست آمده از پرسشنامه با استفاده از روشآمار توصیفی و مقایسه نمودارهای توزیع درصد و فراوانی انجام گردیده وتحلیل استنباطی نیز با استفاده از آزمون خی دوپیرسون انجام شده است ونتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها ونیز مطالعات کتابخانه ای و میدانی پژوهش ، که خوددربردارنده نقاط قوت و ضعف شهرداری همدان ، تهدیدات موجود و نیز فرصتهای مناسب جهت توسعه صنعت توریسم وگردشگری می باشند به دست آمده است .در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده در جهت توسعه صنعت توریسم وگردشگری، ایجاد مدیریت هماهنگ در صنعت توریسم و گردشگری همدان ، بهره وری از فرصت های موجود در شهرهمدان ، کسب اعتبارات مالی و باز زنده سازی عناصر گردشگری در استان همدان به ارائه راهکارها و استراتژی هایپیشنهادی توسط محققین پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

صنعت توریسم ، گردشگری ، کیفیت خدمات ، شهرداری ، شهر همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.