احیای گردشگری با هدف پیاده روی در مسیرفرحزادتا امامزاده داوود (ع) گامی درجهت توسعه فعالیت های گردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 989
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر جلالی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

سینا رزاقی اصل

استادیار طراحی شهری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

محمدمهدی غیابی

استادیار معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

چکیده

پژوهش با هدف احیا و معرفی نقاط مستعد مسیر فرحزاد تا امامزاده داوود(ع) محدوده رود دره فرحزاد واقع درغرب استانتهران به منظور توسعه فالیت های گردشگری، با ایجاد زیرساخت های رفاهی اقامتی با حفظ محیط زیست درنقاط مستعد مسیرفرحزاد تا امامزاده داوود (ع) وایجاد اشتغال برای ساکنین این ناحیه انجام شده است. روش کاردر این پژوهش، توصیفی -تحلیلی برپایه مطالعه و مشاهدات میدانی و با استناد به شکل های توپوگرافی 1:50000 زمین شناس 1:250000 و عکس هایهوایی وتصاویر ماهواره ای انجام گرفته است. استان تهران به لحاظ برخوردای از محیط طبیعی (کوه، جنگل، رود دره و...) باچشم انداز زیبا وجذاب از لحاظ جذب طبیعت گرد و مسافر درکشور از رتبه نسبتاً بالایی برخوردار است. دراین راستا، مسیرفرحزاد تا امامزاده داوود (ع) با برخوداری از شرایط ویژه ومنحصر به فرد محیط طبیعی و برخی زیرساخت های مؤثردر جذبگردشگر مستعد ایجاد اقامت گاهای استراحتی ورفاهی بین راهی می باشد، این محدوده پژوهش، ازقسمت پایین فرحزاد واقع درغرب استان تهران شروع شده و پس از طی مسافت 16 کیلومتری ازکنار رود دره فرحزاد به امامزاده داوود(ع) می رسد سعی شدهبا توجه به پتانسیل های طبیعی منطقه ونقاط مستعد مسیر و نیز با درنظر گرفتن حفظ محیط و ایمنی، ازطریق طراحی مسیر پیادهروی مناسب درکناررود دره فرحزاد،الگوی جدیدی از فعالیت های گردشگری تحت عنوان گردشگری پیاده را بهگردشگران به خصوص مسافرانی که به هر دلیل مدام در حال تردد درمسیر کوهستانی می باشند معرفی نماید، تا شاید ازاینطریق به توان برای چند لحظه درطول مسیر آنها را متوقف ساخت، تا هم رفع خستگی نمایند وهم ازطبیعت سحرانگیز منطقهلذت ببرند، که درصورت تحقق، می توان انتظارداشت درآینده نزدیک اکثرمسیرهای کوهستانی وحتی دیگر مناطق برخورداراز پتانسیل طبیعی عبورمی کنند، محل ومامن مناسبی برای گردشگران پیاده ومسافران به حساب آیند ومتعاقب آن فرصتکاروتلاش برای ساکنین فراهم گردد.

کلیدواژه ها

احیا گردشگری، فرحزاد، پیاده روی، رود دره ، امامزاده داوود (ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.