تخمین تراوایی موجود در سنگ مخزن با استفاده از شبکه های مصنوعی عصبی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
  • کد COI اختصاصی: NPGC01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین وفائی پور کوچصفهانی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی حفاری و استخراج مخازن هیدروکربوری

امید قنبرپور دافچائی

کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، پژوهشگاه صنعت نفت

راضیه واحدی

کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت شرکت مکانیک سنگ نفت آسیا

چکیده

شبکه های عصبی مصنوعی ترکیبی از عناصر ساده عملیاتی در حالت موازی هستند . این عناصر از سیستم های عصبیبیولوژیکی الهام گرفته شده و براساس مدل های ریاضی شبیه سازی شدهاند شبکه ها دانش تجربی را استفاده می کنند و باانجام محاسبات روی داده های عددی، آنها را ذخیره کرده و مورد استفاده قرار می دهند. روشهای زمین آماری بر پایهکریجینگ که به منظور تخمین مقادیر برای نقاط شبکه در منطقه مورد مطالعه استفاده میشود با نوعی هموارسازی درمقادیر همراه می باشد.هر چند این نوع هموارسازی در بعضی موارد مطلوب باشد ولی در بعضی مطالعات نقش منحرفکنندهای را بازی میکند.حذف یک سری از دادهای دارای مقادیر بالا از نتایج این هموارسازی می باشد. روشهای شبیهسازی سعی در حذف این نوع هموارسازیها می باشد.در مخازن نفتی به علت جریان نفت در مخزن تغییرات زیادی درمخزن رخ میدهد که در روشهایی مثل کریجینگ به علت وجود اثرات نرمکنندگی این نوسانات قابل مشاهده نمی باشد،روش شبیه سازی بسیار مناسب برای این کار می باشد. در این مقاله به بررسی چگونگی تخمین مقادیر تراوایی در محلچاه ها با استفاده از داده های زمین آمار و روش شبکه های عصبی پرداخته می شود.شبکه های عصبی برای حل هر مسئله ای سه مرحله زیر را انجام میدهند:1. آموزش: فرآیندی که طی آن شبکه، الگوی موجود در ورودی ها را که بصورت مجموعه ای از داده های آموزشیاست، می شناسد . برای این منظور هر شبکه عصبی از مجموعهای از قوانین یادگیری که نحوه یادگیری را تعریف می-کنند، استفاده می نماید.2. تعمیم: توانایی شبکه برای ارائه جواب قابل قبول در قبال ورودی هایی که در مجموعه آموزشی نبوده اند. 3. اجرا: استفاده از شبکه برای انجام عملکردی که به آن منظور طراحی شده است.

کلیدواژه ها

شبکه مصنوعی عصبی، نگاره های پتروفیزیکی، رابطه مغزه و شبکه عصبی، شبیه سازی گوسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.