ارزیابی نقش ژئومکانیک نفت در فرآیند افزایش تولید نفت و گاز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
  • کد COI اختصاصی: NPGC01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2069
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجف علی قویدل

کارشناس ارشد مکانیا سنگ، شرکت مپصا

بهزاد مهرگینی

دانشجوی دکتری اکتشاف نفت، دانشگاه تهران شرکت مپصا

حسین معماریان

استاد، دانش ده مهندسی معدن دانشگاه تهران

رامین عسگری

کارشناس ارشد م انیا سنگ، دانش ده مهندسی معدن دانشگاه تهران

چکیده

استفاده صحیح از منابع نفتی کشور، به منظور افزایش طول عمر آنها و برخورداری نسل های آینده از این ذخیرهخدادادی ضروری می باشد. با توجه به مدت زیاد بهره برداری چاه های ایران کاهش میانگین تولید آنها افت فشار مخازنایجاب می کند تا با مدیریت صحیح برای حفظ صیانت مخازن بالا بردن راندمان تولید تلاش برای نگاه داشتن آن درحد مطلوب در طول زمان، روش های مناسبی اتخاذ شود. این روش ها امروزه با مفاهیم بازیافت پیشرفته نفت بازیافتبهبود یافته نفت در صنایع نفت گاز مطرح می باشند. علاوه بر این، روش های مختلف تحریک چاه از جمله شکستهیدرولیکی اسیدکاری نیز برای افزاش تولید مورد استفاده قرار می گیرند. صرف نظر از روش مورد استفاده برای ازدیادبرداشت، یعنی تحریک سنگ سازند یا تحریک سیال سازندی، عل ژئومکانیک جزء جدایی ناپذیر در راستای اجرای بهینهاین روشها شناخته می شود. در میان روش های یاد شده، تزریق گاز و شکست هیدرولیکی با توجه به تاثیر کثرت اجرا ازمهمترین موثرترین این روشها در طول عمر تولیدی مخزن می باشند. در مقاله حاضر با اشاره به تمامی روشهاای ازدیادبرداشت، مهمترین کاربردی ترین روشها در مخازن کربناته که اکثر مخازن ایران هم از این نوع می باشند، مورد بررسیقرار گرفته است. علاوه بر آن مخاطرات ژئومکانیکی ناشی از اجرای این روشها نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

ازدیاد برداشت، EOR ، IOR ، تزریق گاز، مخاطرات ژئومکانیکی، پوشسنگ، مخازن کربناته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.