تفاوت اثر شکست پروپانتی و اسیدی (مطالعه موردی در سازند سروک میدان نفتی آزادگان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
- کد COI اختصاصی: NPGC01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1146
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه شاهرود
استادیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه شاهرود
دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه شاهرود
رییس امور پژوهش و توسعه شرکت مهندسی و توسعه نفت
چکیده
شکست هیدرولیکی به منظور افزایش تولید به دو روش پروپانتی و اسیدی می تواند در مخازن نفت و گاز انجام شود.هندسه ی شکاف ایجادشده با سازوکاری متفاوت به هر دو روش درست میشود و حفظ هندسه به منظور حفظ گذردهیبسیار مهم است. انتخاب روشی صحیح و کاربردی که متناسب با شرایط مخزن باشد، در نتیجه ی نهایی که افزایش تولیدهست، تأثیر بسزایی دارد. عملیاتهای شکست اسیدی و پروپانتی صورت پذیرفته در سایر نقاط جهان نشان میدهد کهانتخاب روش صحیح نیازمند مطالعه و تجربه است. در این تحقیق سازوکار شکست پروپانتی و اسیدی و عوامل اثرگذار برانتخاب آن ها بررسی می گردد. سایر تحقیقات نشان می دهند که شکست پروپانتی عملکرد بهتری در چاه های با تنش بالا ویا همراه خزش دارد. با استفاده ی بیشتر از اسید، اگرچه سطح شکستگی گسترش می یابد اما مقاومت سطح شکستگیکاهش می یابد. دمای سازند، نفوذپذیری، تنشهای برجا، مقاومت سازند، هرزروی سیال و جایگیری پروپانت از دیگر عواملیهستند که بر انتخاب روش تأثیرگذار هستند. در ادامه پس از تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی یکی از چاه های کربناتهایران، روش تحریک مناسب در سازند بنگستان معین خواهد شد. در نهایت با مدل سازی به روش PKN مقدار نفوذپذیریموثر و عرض شکستگی برای هر دو حالت پروپانتی و اسیدی پیش بینی و مقایسه شده است.کلیدواژه ها
شکست پروپانتی و اسیدی، افزایش تولید، نفوذپذیری موثر و سازند بنگستانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.