تحلیل عددی تأثیر شیب و آزیموت حفاری بر پایداری چاه های جهت دار مطالعه موردی: یکی از میادین نفت خیز جنوب ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
- کد COI اختصاصی: NPGC01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2024
نویسندگان
کارشناس ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه شاهرود
استادیار، دانشگاه شاهرود
دانشیار، دانشگاه شاهرود
کارشناس ارشد زمین شناسی، شرکت ملی مناط نفت خیز جنوب
چکیده
حفاری انحرافی و یا جهت دار فرایند حفاری چاه غیر قائم در مسیر دلخواه از پیش تعیین شده با حفظ شیب و آزیموت چاهدر حین حفاری می باشد. امروزه حفریات جهتدار به منظور سهولت بهرهبرداری از مخازن کاربرد بسیار زیادی دارد. حفریاتافقی نیز به عنوان زیرمجموعه ای از حفریات جهتدار، اغلب به جهت افزایش سطح تماس چاه با مخزن و به این ترتیبافزایش دبی ورودی به چاه کاربرد دارند. نظر به کاربرد وسیع این نوع از حفریات در چند دهه گذشته، مشاهده مشکلاتموجود در حفاری چاه های انحرافی محققان را بر آن داشته است تا جوانب مختلف ناپایداری را مورد ارزیابی قرار دهند.انتخاب راستای بهینه حفاری نیز یکی از مهمترین عوامل مؤثر در برقراری پایداری چاه جهتدار محسوب میگردد. در اینمطالعه با استفاده از نرم افزار تحلیل عددی به بررسی تأثیر راستای حفاری بر تنشهای وارد بر دیواره پرداخته و راستایایمن حفاری برای یک چاه انحرافی در یکی از میادین نفتخیز جنوب ایران مورد ارزیابی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
چاه انحرافی، راستای بهینه حفاری، تحلیل عددی، ناپایداری چاهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.