تعیین محل و طراحی فضای سنگ شکن (های) معادن روباز؛ مورد کاوی: معادن غربی و مرکزی سنگ آهن سنگان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره ملی صنایع آهن و فولاد
  • کد COI اختصاصی: NCISI01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجات فلاح

شرکت مهندسی کانی کاوان شرق، تهران

زهرا احمدی

شرکت مهندسی کانی کاوان شرق، تهران

چکیده

این نوشتار روش تعیین محل سنگ شکن (های) معادن روباز را به همراه اصول و منطق لازم و همچنین نحوه طراحی فضای آن (ها) را از منظر کاربردی توضیح می دهد و در نهایت بررسی های انجام شده راجع به سنگ شکن های آنومالی های غربی و مرکزی سنگان را توصیف می نماید. برای نیل به هدف یادشده، پیت نهایی نظری تعیین و سپس پیت نهایی کاربردی معادن غربی و مرکزی سنگان طراحی شدند. بعد از آن مرکز ثقل کانسنگ موجود در پیت نهایی هر آنومالی مشخص و با توجه به تراز خروجی جاده باربری هر آنومالی در پیت نهایی کاربردی ، فاصله مجاز از مرز پیت نهایی کاربردی، راه های موجود، راه های دسترسی به محدوده پیت نهایی کاربردی و محدودیت های توپوگرافی از نظر محل ساخت کارخانه فرآوری، مرکز ثقل سنگ شکن های مورد نظر مشخص شدند. سپس مجموعه سنگ شکن شامل ساختمان سنگ شکن، انباشتگاه کانسنگ، ساختمان های جانبی و طرح های توسعه از لحاظ فضای مورد نیاز و چگونگی دسترسی طراحی شدند. یک سنگ شکن در حال حاضر در حال بهره برداری است که خوراک آن از معادن B و Cn تامین می شود. برای دیگر آنومالی های پنج گانه غربی سنگان (B, A&Tg و Cs)، دو محل سنگ شکن و برای آنومالی های دوگانه مرکزی (دردوی و باغک)، دو محل سنگ شکن در مجاورت یکدیگرتعیین محل و طراحی شد. اصول طراحی و جزئیات بکار گرفته شده برای هر کدام از سنگ شکن ها به تفصیل در متن شرح داده شده است. از آنجاییکه معادن سنگان به جز آنومالی های شرقی حدود 1/2 میلیارد تن منابع زمین شناسی را در بر می گیرد و شامل 5 آنومالی مجاور درآنومالی های غربی و 2 آنومالی نزدیک به هم در آنومالی های مرکزی است، از نتایج بدست آمده برای طرح جامع سنگان که با هدف طراحیهمه جانبه با ملحوظ نمودن تمامی پارامترهای موثر بر یکدیگر و جلوگیری از ازدحام و قفل شدگی زیربناها و تاسیسات و تحمیل هزینه های زیادرفع مشکلات آتی، استفاده شد.

کلیدواژه ها

معادن روباز، تعیین محل سنگ شکن، طراحی فضای سنگ شکن، طرح جامع سنگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.