بررسی قابلیت اطمینان محدوده نهایی در شرایط عدم قطعیت عیار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره ملی صنایع آهن و فولاد
  • کد COI اختصاصی: NCISI01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رحمانپور

دانشجوی دکتری مهندسی استخراج معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مرتضی اصانلو

استاد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

محدوده نهایی به محدوده ای اطلاق می شود که اگر با رعایت محدودیت های فنی، همین امروز استخراج شود، بیشترین سود را خواهد داشتو لذا از اساسی ترین مراحل طراحی و برنامه ریزی بلندمدت معادن است. به عبارتی، محدوده نهایی معادن روباز معرف میزان ذخیره قابلاستخراج به روش روباز بدون در نظر گرفتن نرخ تنزیل است. عیار ماده معدنی و عدم قطعیت های ناشی از آن تاثیر قابل توجهی در طراحیمحدوده نهایی معادن روباز دارد. در این مقاله، عدم قطعیت عیار با استفاده از روش شبیه سازی شرطی مدلسازی شده است. سپس دو مدلخطی برای تعیین محدوده نهایی در شرایط قطعی و عدم قطعیت عیار ارائه شده است که با استفاده از نتایج آنها، احتمال حضور هر بلوک درمحدوده نهایی محاسبه می شود. بر اساس احتمالهای محاسبه شده، قابلیت اطمینان پیت های مختلف تعیین میشود. این مدلها در معدنسنگ آهن جلال آباد اجرا شده اند. نتایج نشان می دهد که بر اساس مدل های ارائه شده، در شرایط عدم قطعیت عیار و با هدف بیشینه کردن ارزش مورد انتظار، 54902 بلوک در داخل محدوده نهایی این معدن قرار دارند که شامل 143 میلیون تن سنگ آهن با عیار متوسط 40/6% است.

کلیدواژه ها

معدنکاری روباز، محدوده نهایی، عدم قطعیت عیار، قابلیت اطمینان، معدن سنگ آهن جلال آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.