بررسی روند تغییرات نمایه های حدی دما در استان بوشهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی سیلاب با رویکرد سیلابهای شهری
- کد COI اختصاصی: IFMC02_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 650
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیایی طبیعی (اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران
چکیده
توجه به تغییرات اقلیمی در سال های اخیر به علت پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و خسارات مالی مربوط به رویدادهای حدی جوی اهمیت زیادی پیدا کرده است. در اکثر مطالعات توجه به تغییر اقلیم فقط در صدد آشکارسازی روندهای پتانسیلی با نوسانات در متوسط طولانی مدت علائم اقلیمی است؛ اما مطالعه تغییر پذیری و تغییر رفتار رویدادهای حدی جوی نیز مهم می باشد. برای بررسی رویدادهای حدی، شاخص های اقلیمی حدی برای داده های سطح زمین به وسیله گروه کاری آشکارسازی تغییر اقلیم سازمان هواشناسی جهانی و کمیته اقلیم شناسی و برنامه تحقیقاتی تغییر پذیری اقلیم و قابلیت پیش بینی معرفی شده است. در این مقاله روند تغییرات دمایی در 6 ایستگاه هواشناسی استان بوشهر در دوره آماری 1391-1371 با استفاده از شش شاخص آستانه ای دما انجام گرفته است. این شاخص ها شامل شب های سرد، روزهای سرد، شب های گرم، روزهای گرم، روزهای تابستان و میزان اختلاف درجه حرارت می باشند. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان می دهد؛ استان بوشهر به شدت در معرض افزایش میانگین دما، فراوانی نمایه های حدی گرمایش و کاهش نمایه های سرمایش است. کاهش شاخص شب های سرد و افزایش شب های گرم به دیگر آستانه ها روند آنها چشمگیر بوده است. روند افزایشی روزهای تابستان طولانی شدن دوره گرما را در طول دهه های اخیر به خوبی نشان می دهد. کاهش شاخص DTR در ایستگاه های منطقه، افزایش شب های حاره ای و شب های گرم در طول دوره آماری ایستگاه ها به چشم می خورد.کلیدواژه ها
روند دما، نمایه های حدی، استان بوشهرمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.