مطالعه و بررسی سیلاب ویرانگر مهرماه 1391 شهر بهشهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی سیلاب با رویکرد سیلابهای شهری
- کد COI اختصاصی: IFMC02_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 716
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کارشناس ارشد مدیریت آموزشی و معاون آبخیزداری اداره منابع طبیعی مازندران (ساری)
چکیده
وقوع سیلاب مهرماه 1391 شهر بهشهر واقع در استان مازندران موجب خسارات شدید جانی و مالی شده است. در این رابطه عوامل طبیعی و انسانی دخیل هستند عوامل طبیعی در شرایط عادی خسارت زا نبوده، آنچه که مسلم است عوامل انسانی موجب وقوع سیلاب های مخرب و تشدید اثر عوامل طبیعی و بروز خسارات می گردند. عوامل انسانی قابل کنترل بوده، می توان با ارائه راهکارهای صحیح و مناسب خسارت ممکن را به حداقل رساند. هدف از تحقیق حاضر شناسایی عوامل مؤثر بر وقوع سیلاب و ارائه راهکارهای فنی کنترل آن در منطقه مورد بررسی می باشد. در این بررسی ابتدا نقشه های توپوگرافی 1:25000 منطقه تهیه و موقعیت و مشخصات حوزه آبخیز بالادست تعیین گردید. پس از بررسی دفتری و میدانی شامل نقشه برداری از مقاطع مختلف آبراهه ها و جمع آوری دادههای هواشناسی مقادیر دبی سیلاب محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که عوامل مؤثر بر وقوع سیلاب در منطقه مورد مطالعه عبارتند از استاندارد نبودن سازه های احداث شده بر روی رودخانه، ساخت و سازهای غیر مجاز و تجاوز به حریم آبراهه، بهره برداری غیر اصولی از اراضی بالادست، حمل تنه و سرشاخه درختان و زیرشویی دیوارهای کناری آبراهه ها بوده است. در انتها راه های کاهش دبی پیک سیلاب و کم کردن خسارت ناشی از آن ارائه شده است.کلیدواژه ها
دبی سیلاب، حریم آبراهه، حوزه آبخیز، شهر بهشهرمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.